Ermelo’s bedrijf groeit internationaal

ERMELO – Het Ermelose bedrijf Morelight ontving vorige week de Internationale Crestron Integration Award 2017. Deze prestigieuze prijs kaapten ondernemers Ben van de Bunt en Evert Hop voor de neuzen weg van 123 genomineerden uit 18 verschillende landen.

In 2014 won Morelight de Ambitie Award voor de categorie Duurzaam/ Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, een regionale prijs. In 2015 wonnen de beide mannen hun eerste internationale prijs: de Creston Integration Award voor Best User Experience. Het bedrijf ontwikkelde de prijswinnende domotica voor het appartement van een invalide man waardoor deze zelfstandig kon blijven wonen.
En dan nu weer een Award. Ben van de Bunt reageert nuchter, maar is toch wel trots op deze prijs. ,,Het is een hele eer, want in de internationale jury zitten de beste architecten en verlichtingsspecialisten ter wereld.’’ Morelight ontving de Award voor een ontwerp en toepassing van sfeerverlichting in restaurant At Sea in Dronten. De jury noemden het project ‘een perfecte samensmelting van creativiteit en technologie’. ,,We hebben een verlichtingsrail opgehangen waar we spots in kunnen klikken. Met ons ontwikkelde besturingssysteem kunnen we elke lamp in de rail, en dat kunnen er wel dertig zijn, apart regelen. Zo kan de horeca-ondernemer voor elke plek, elk tafeltje een eigen sfeer brengen. Voor de klant is het ook nog eens heel eenvoudig, gewoon plug-and-play.’’

Internationaal

Het Ermelose Morelight maakt een groei door. Twee jaar geleden hebben de ondernemers pas hun eerste personeelslid aangetrokken en nu werken ze al met tien mensen. ,,We doen eigenlijk alleen maar waar we goed in zijn. En vooral waar onze passie ligt. En dan gaat het verder vanzelf,’’ lacht Van de Bunt. Het bedrijf is steeds meer internationaal aan het werk. Van de Bunt: ,,Recent waren we nog in Miami, in een bowlingcentrum in Fort Lauderdale. Daar hebben we ons nieuwe lichtconcept voor bowlingbanen aangelegd. Dat nieuwe lichtconcept hebben we gepatenteerd en gaan we verder uitrollen.’’ Dat het bedrijf steeds internationaler gaat blijkt ook wel uit opdrachten. Zo doen ze regelmatig wat in België en zijn ze zelfs in Rusland bezig. De Crestron Integration Award is een internationale onderscheiding voor de meest vooruitstrevende verlichtings- en domoticaprojecten. De awarduitreiking vond plaats op de jaarlijkse ISE Tradeshow in de Amsterdam RAI, waar de nieuwste ontwikkelingen op gebied van professionele audio, video en home automation worden getoond.