Hier Mode maakt plaats voor multibrand store

ERMELO - Hier Mode maakt plaats voor de multibrand store The Stone. Dit is een winkelketen met meer dan veertig winkels verspreid over Zuid-, West- en Midden-Nederland. De modeketen neemt de Hier modewinkels over in Duiven, Druten, Amersfoort, Epe en Ermelo.

The Stone ontstond 23 jaar geleden in Delft. Daarna breidde de kledingzaak uit in Zuid Holland. In 2009 lanceerde The Stone een eigen webshop, welke zich naast Nederland inmiddels ook heeft uitgebreid naar België. In de tijd waarin grote modeketens failliet gaan, neemt deze merkkledingketen winkels over. Vorig jaar nam de holding een aantal failliete franchisewinkels van Esprit over. Een jaar eerder nam The Stone ook een aantal failliete winkels van Thom Broekman over. En nu dus een aantal zaken van Hiermode. ,,We krijgen begin juli de sleutel van de zaak in Ermelo en hopen half augustus de deuren te openen,” vertelt Bert van der Schelling, manager bij The Stone. ,,We hebben het afgelopen jaar dertien winkels geopend door heel Nederland en voor 2017 staan er ook al zes nieuwe zaken gepland.”

Grote merken

Het bedrijf doet zaken met grote merken als Vero Moda, Esprit, Pieces, Only, Vila, LTB, Petrol en PME Legend. Volgens Van der Schelling zit de kracht van de keten in de combinatie van fysieke winkels en de webwinkel. ,,We hebben in iedere winkel een wegzuil staan waar de gewenste kleding direct uit het magazijn te bestellen is in de juiste maat, mocht dit niet in de winkel op voorraad zijn. Het artikel wordt dan bij de klant thuisbezorgd of men kan het afhalen in de dichtstbijzijnde winkel. Zo hoeven we nooit nee te verkopen.” Van der Schelling draait al jaren mee bij The Stone. ,,Het overnemen van winkels is een beetje op ons pad gekomen,” vertelt hij. De modeketen heeft persoonlijke aandacht hoog in het vaandel en daarom werkt men met fashionexperts die klanten desgevraagd een stijladvies kunnen geven. Wie niet wil wachten tot de opening van de zaak in Ermelo kan al terecht in de webwinkel www.thestone.nl