De Kunst van het Scheppen wint belangrijke vakprijs

ERMELO – De Ermelose tuin die is ontworpen en aangelegd door hoveniersbedrijf De Kunst van het Scheppen, is door de vakvereniging van hoveniers VHG uitgekozen tot Tuin van het Jaar. Eigenaar Kees van Grootheest van is erg blij en trots op zijn team.

De trofee werd Van Grootheest door VHG-directeur Egbert Roozen overhandigd op de Tuinidee Vakbeurs in de Brabanthallen in ‘s Hertogenbosch. De trotse Puttenaar ontving de prijs voor het ontwerp en de aanleg van de villatuin in Ermelo. De jury prees de manier waarop de tuin de verbinding legt met het grote huis en de natuurlijke omgeving daarvan, terwijl ook werd gememoreerd dat aan het royale eisenpakket van de opdrachtgever punt voor punt tegemoet is gekomen. Kees van Grootheest: ,,De prijs geeft ons als bedrijf een stukje waardering voor de inzet en passie die we in het werk leggen. Een dergelijke prijs geeft aan dat je met het bedrijf op een hoog niveau zit en dat is ook ons streven.’’ Het juryrapport bevat lovende woorden voor de ondernemer. ‘Dit is een ambitieus project van een nog jonge groenondernemer die zowel het ontwerp als de aanleg en het onderhoud voor zijn rekening heeft genomen. De jury herkent de liefde voor het vak en heeft alle vertrouwen in zijn kwaliteiten. ‘ Van Grootheest grijnst en zegt: ,,Het is mooi hoor, maar het is geen garantie voor de toekomst. We moeten ons bij elke opdracht weer opnieuw bewijzen en dan doen we graag.”

Lekker leven

‘De ontwerper is er in geslaagd de wens van de opdrachtgever goed gestalte te geven: creëer een tuin meet veel privacy en zorg ervoor dat de zeer grote villa opgaat in de bosrijke omgeving.
Deze grootse midden-in-het-bostuin nodigt het gezin beslist uit tot ‘Lekker leven’ met veel privacy te midden van het groen en veel tuinbeleving. De verscheidenheid aan volwassen beplanting als overgang naar de bosrand, rond het gazon en bij de verschillende terrassen draagt daar met voldoen kleur en bloei aan bij’, geeft de jury aan. Van Grootheest blijft er echter nuchter onder: ,,We gaan gewoon door met het leveren van meerwaarde van onze opdrachtgevers, of dit nu grote of kleine projecten/werkzaamheden zijn. Het zou inderdaad leuk zijn als het ons meer werk op gaat leveren. Aan aandacht hebben we op dit moment geen gebrek. Het is fijn om de waardering te krijgen voor wat we doen, maar we zullen ons bij elk project weer opnieuw moeten bewijzen.’’