Semper Paratus wordt modezaak

ERMELO - Het gebouw Semper Paratus, dat nu nog verborgen zit achter steigerwerk en houten panelen, krijgt per 1 mei een huurder. Winkelketen TerStal zal binnenkort haar deuren in Ermelo openen.

TerStal is een modeketen die modieuze en betaalbare private-labelkleding voor de hele familie aanbiedt. De winkelketen heeft meer dan tweehonderd winkels verspreid over het land. Er is ook een vestiging in Putten.

Belangstelling

Vastgoedeigenaar Sven Gravendeel is blij met de komst van de modewinkel. ,,Er was veel belangstelling voor het pand,” vertelt hij enthousiast. ,,Echter de meeste geïnteresseerden schrokken van het totaal aantal vierkante meters.” Semper Paratus is het nieuwbouwproject op de plek waar voorheen de Schoenenreus was gevestigd. Gravendeel heeft ook even overwogen om er verschillende kleine winkels in te huisvesten. ,,Maar dat werd bouwkundig een ramp in verband met brandscheiding.” De nieuwe huurder zal voor Koningsdag het steigerwerk symbolisch verwijderen zodat het pand in vol ornaat te zien zal zijn.

Vroeger

Ook het oude postkantoor zal weer een vleugje van vroeger meekrijgen. Gravendeel, die inmiddels ook eigenaar is van dit monumentale pand, heeft oude postzegelmachines ‘te voorschijn getoverd’. Die zullen een plek aan de muur krijgen. Ook zijn de lekkende dakgoten vervangen. ,,Komende weken gaan we beginnen het schilderwerk in de stijl van Semper Paratus door te zetten zodat het een geheel wordt.”