Honderden nominaties voor mooiste winkels

ERMELO - De spanning loopt op want er zijn inmiddels al honderden nominaties binnen voor de Ermelose Winkelverkiezing. Voor het derde jaar worden deze prestigieuze prijzen toegekend; een voor de mooiste winkel en een voor de beste ondernemer.

De winnaars van vorig jaar, Petra Buurstra (Petra’s Tassen en Koffers) en Harrie van Looijengoed van de gelijknamige bakker, hebben plaats genomen in de jury. Zij zullen samen met de andere juryleden binnenkort een bezoek brengen aan de genomineerde winkels. Volgende week zullen de namen van de genomineerden bekend gemaakt worden. Stemmen kan nog tot en met zaterdag 13 mei.

 Inspanningen

Winnen is vaak nog niet eens het belangrijkste. ,,Nee, de nominatie alleen al maakte dat ik mij dankbaar voelde dat al mijn inspanningen als ondernemer gezien werden," vertelt Buurstra. ,,Ondernemen doe je immers niet alleen voor jezelf. Uiteraard zijn het je klanten waar je het voor doet maar je collega's zijn minstens zo belangrijk! Samen zijn we sterk en dat draag ik altijd uit naar collega's.’’ Er zijn dus twee categorieën: de mooiste winkel en de beste ondernemer. Voor de eerste categorie kan worden gekeken naar de uitstraling van de winkel, het assortiment, de inrichting van de etalage, maar ook de hulpvaardigheid van het personeel. Bij de beste ondernemer zijn ondernemerschap en vakmanschap, service, kennis, gastvrijheid en klantvriendelijkheid, maar ook zijn of haar actieve rol in het maatschappelijk leven criteria. Natuurlijk kan niet iedereen aan al deze criteria voldoen, daarom is in de eerste stemronde, de zogenaamde nominatieronde, vooral de keuze van de klant, consument bepalend.

Creatief

Een aantal ondernemers zijn 'creatief' met de verkiezing van start gegaan. Vooral sociale media worden ingezet om klanten te vragen ondernemers te nomineren. Dit kan nog via de button op Ermelo van NU. Zaterdagavond sluit de nominatieronde en gaan in beide categorieën vijf genomineerden door naar de Finaleronde. De Finaleronde loopt tot en met zaterdag 10 juni. Vervolgens komt er in elke categorie een winnaar, dat is de ondernemer met de meeste stemmen. Als er meerdere genomineerden zijn met gelijke stemmen, beslist de jury wie de winnaar wordt.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de mooiste winkel en beste ondernemer van Ermelo 2017 worden bekend gemaakt tijdens Ermelo Draait Door op zaterdag 17 juni. De winkelverkiezing is een initiatief van Stichting Centrum Management Ermelo, brasserie De Volksmond en Ermelo van Nu.