Het adres voor deskundig advies en goede service

ERMELO - Het is feest bij DA, want de drogisterijketen bestaat 75 jaar. Deze formule met ruim tweehonderd drogisterijen werd opgericht in 1942. In dat jaar, middenin de Tweede Wereldoorlog, werd door vijf drogisten in Rotterdam de keten opgericht. De gedachte hierachter was dat drogisten elkaar in barre tijden zouden moeten helpen. Dit gedachtegoed wordt nog steeds in ere gehouden.

Binnen DA spelen de zelfstandige ondernemers een hoofdrol. In Ermelo opende Willem Boeve in 2007 de deuren van de DA drogisterij. Bij DA Boeve staat goede service en deskundig advies hoog in het vaandel. ,,Wij vinden het belangrijk dat onze klanten met een goed gevoel weer naar buiten lopen,” aldus de ondernemer.

Holland Pharma

De viering van dit 75-jarig jubileum is bijzonder. Temeer omdat het moederbedrijf van de Retailgroep eind 2015 failliet ging. De 266 franchisewinkels beheerd door zelfstandige ondernemers werden niet direct geraakt door deze problemen. De nieuwe eigenaar, de Nederlandse Drogisterij Service B.V., onderdeel van Holland Pharma diende zich aan. Boeve kijkt dan ook graag vooruit. Het gaat goed. Inmiddels is de Ermelose drogisterij ook verkooppunt van Eyelove brillen. De medewerkers verzorgen hiervoor ook de benodigde oogmetingen. Een aanvulling waarvoor de ondernemer graag wat schapruimte vrij heeft gemaakt. Maar natuurlijk blijft deze specialist ook het adres voor bijvoorbeeld een moederdagcadeautje.