A1 Signs maakt decor voor Goede Herderschool

ERMELO - Op veel Ermelose basisscholen wordt inmiddels hard gerepeteerd voor de afscheidsmusicals van de groepen acht. De leerlingen van de Goede Herderschool kennen hun tekst al bijna helemaal uit hun hoofd. Groep acht sluit de basisschoolperiode af met de uitvoering van de musical: 'Help, we zijn het bruidspaar kwijt'. En daar hoort ook een professioneel decor bij.

Er wordt regelmatig hard geoefend in de klas. Ook is er nagedacht over hoe het decor eruit moet komen te zien. Veelal wordt de hulp van ouders ingeschakeld om dit decor op meters grote doeken te schilderen. Dit keer liep het echter anders. De vader van Thomas, Jan Carel Schepenaar heeft namelijk een reclamebedrijf. Dit bedrijf, A1 Signs, is gespecialiseerd in reclameborden, belettering, spandoeken etcetera. Jan Carel Schepenaar had aangeboden om ditmaal het decor voor groep acht te maken. De leerlingen ontwierpen een voorbeeld en het team van A1 Signs ging ermee aan de slag.

Enorme printers

Vanmorgen gingen de leerlingen daarom op bezoek bij deze Ermelose ondernemer, die zijn bedrijf gevestigd heeft in Apeldoorn. De klas werd rondgeleid door de grote hal. Zo konden ze met eigen ogen zien hoe de decorstukken gerealiseerd werden. De leerlingen waren enorm onder de indruk van de meters grote printers. Langzaam werd zichtbaar hoe het geheel eruit kwam te zien. Natuurlijk vertelde Jan Carel Schepenaar enthousiast over de mogelijkheden binnen zijn bedrijf en wat ze allemaal maken. Veel leerlingen herkenden panelen van pretpark De Julianatoren, een opdrachtgever die veel zaken doet met A1 Signs.

Eindresultaat

De achtste-groepers moesten natuurlijk ook zelf aan de slag. Ze kregen een stuk 'decor' wat ze zelf konden beletteren met hun eigen naam. Wie benieuwd is naar het eindresultaat, moet nog even geduld hebben. Vlak voor de zomervakantie zal het decor te zien zijn tijdens de voorstelling 'Help, we zijn het bruidspaar kwijt'.