Stem op kaasboer levert Joyce Copier prijs op

ERMELO - Joyce Copier (25) woont pas twee jaar in Ermelo, maar had al snel haar kaasboer gevonden. Wekelijks loopt ze bij de Alexanderhoeve binnen om kaas te halen. En regelmatig ook wat extra’s. Vandaag mocht ze van ‘haar’ kaasboer een splinternieuwe fiets in ontvangst nemen.

Ondernemer Alle Marten Petersen van Alexanderhoeve Ermelo, is een van de vijf genomineerden voor de winkelverkiezing 2017. Om stemmen te trekken, bedacht Petersen een facebookactie. Wie op hem zou stemmen bij de verkiezing en dit kenbaar maakte op zijn facebookpagina, kon een nieuwe Sparta PickUp winnen. Wel moest er een fietsfoto worden geüpload en worden aangegeven waarom die fiets nodig was. Tientallen reacties werden gepost en Petersen mocht er een uitkiezen die de fiets zou winnen. Gisteren was het zover en besloot de kaasboer dat Joyce Copier had gewonnen. Vanmiddag kwam zij de fiets ophalen. ,,Ik had echt een nieuwe fiets nodig,’’ aldus Copier. ,,Ik moet elke dag met de trein naar m’n werk en mijn oude fiets was een barrel geworden. Deze actie was voor mij een mooie manier om aan een nieuwe fiets te komen.’’ Ze had een vakantiefoto gepost: zij zelf met fiets op het strand bij Santamonica (USA). Petersen vond dat ze met deze foto de actie had gewonnen.

Geen nummer

Wekelijks komt Copier bij de Alexanderhoeve om kaas te halen. ,,Hij heeft heerlijke kaas, is erg klantvriendelijk. Hij heeft altijd een praatje. JE bent geen nummer, ik heb echt het gevoel dat hij mij als klant serieus neemt,’’ aldus de winnaar. Dat was dan ook de reden om ‘haar’ kaasboer te nomineren voor de winkelverkiezing. En dat deed ze dus niet voor niets. Die nominatie leverde haar vandaag een splinternieuwe fiets op. Morgenavond wordt de winnaar van de winkelverkiezing bekend gemaakt tijdens Ermelo Draait Door op het terras van De Volksmond. Alle Marten Petersen is er natuurlijk bij. Maar de winnaar fietste vanmiddag al op haar nieuwe witte fiets naar huis. ,,Die is helemaal gelukkig,’’ lachte de kaasboer.