Vliegende start voor Centrum voor Transport & Logistiek

ERMELO - De provincie Gelderland heeft een bijdrage van bijna € 100.000,- toegekend voor ondersteuning om Transport & Logistiek op de Noord-Veluwe te profileren als aantrekkelijke bedrijfstak om in te werken. Bij het Centrum voor Transport & Logistiek (CTL) zijn Ploeger, Van den Brink, NE Distriservice, Kattenberg Verhuizingen en Van de Brug Int. Tanktransport aangesloten.

Door groei en vergrijzing zijn er diverse vacatures. Deze bedrijven pakken gezamenlijk de werving en selectie op en bieden de baangarantie. Voor de eerste vijftig deelnemers ligt er een financiële tegemoetkoming in de opleidingskosten klaar. Landstede en Van Buuren zijn de aangesloten opleiders. Het plan vloeit voort uit de onderwijs- & arbeidsmarktlijn van De Diamant van Midden-Nederland, het samenwerkingsverband van ondernemers, onderwijs en overheid in de regio.

Gemotiveerde jongens en meisjes

'We zijn volop in beweging,' zegt Adwin Ploeger van Ploeger Logistics. 'Familiedagen, een stand op de Onderwijsbeurs in november, een banenfestival in januari, noem maar op. We zoeken gemotiveerde jongens en meisjes uit de buurt maar ook bijvoorbeeld de parttime zzp'er is van harte welkom! Onze branche staat bekend om de flexibele roosters. Deeltijd werken is bij ons heel gewoon. Zo zijn extra inkomsten er makkelijk bij verdiend. En heb je ons ergens gemist? Dan is een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. is genoeg om een afspraak te maken.'

Verbeterde samenwerking

CTL gaat voor een verbeterde samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs en heeft als voornaamste doel het aanjagen van instroom van deelnemers naar werk en opleiding in de sector Transport & Logistiek. Kennis en expertise deelt CTL regionaal in haar Logistieke Tafel Midden-Nederland. Transport en logistiek is van oudsher een belangrijke bedrijfstak in onze regio, mede vanwege de centrale ligging. Bovendien staan de werknemers van de Noord-Veluwe bekend om hun arbeidsethos, betrouwbaarheid en kwalitatief hoge dienstverlening. Verder sluit Transport en Logistiek aan bij andere bedrijfstakken zoals de maakindustrie en agrofood. Wat gemaakt wordt, moet worden vervoerd. In het rapport De Kracht van OOST geven de onderzoekers logistiek aan als één van de drie kanssectoren van onze regio.