Tijdelijke winkel met veel activiteiten

ERMELO – Ilja Schouten, eigenaresse van het Drankenkabinet opent op 1 juli haar eerste Pop-Upwinkel in De Enk. Vanuit het leegstaande pand van herenmodezaak Jonker zal Schouten de hele maand juli geen mode, maar wijn, rum en whisky verkopen.

Een Pop Up winkel is een tijdelijke winkel in een lege winkelruimte. Het is een fenomeen dat is over komen waaien uit New York, waar in 2003 de eerste Pop-up winkel voor een maand open ging in het Rockefeller Center. Al eerder waren er Pop-up winkels in Ermelo, de laatste was vorige maand te vinden in het leegstaande pand van Scheer&Foppen. Maar ook Florado in De Enk had met Kerst een tijdelijke uitbreiding van haar winkel. Ilja Schouten, de eigenaresse van het Drankenkabinet, wil met deze Pop-up store alle bezoekers van het winkelcentrum dé Drankenkabinetbeleving meegeven. Ilja Schouten: ,,Ik heb hier voor gekozen omdat het me een leuke manier lijkt om het Drankenkabinet bij een groter publiek onder de aandacht te krijgen. Mensen zijn toch een beetje gewoontedieren, die vaak dezelfde route lopen en om op zo'n centrale plek te gaan zitten, hoop ik dat ze spontaan besluiten om een keer kennis te komen maken bij m’n zaak aan de Putterweg.’’  Het idee van deze Pop-up Store kwam van Schouten zelf. ,,Ik heb het Pop-upconcept altijd leuk gevonden en liep nog niet zo lang geleden door het centrum en het viel me op dat er zo veel leeg stond en tja, 1 + 1 was 3. Gelukkig was de gemeente ook enthousiast en was de vergunning snel geregeld. Een ook pandeigenaar Foppen stond open voor het idee. Ik denk, uiteindelijk een topkeuze, lekker centraal in het centrum.’’

Workshop

,,We gaan er een feest van maken met een uitgebreid assortiment van instap tot super premium, met veel aandacht voor wijn, rum en whisky. Vervolgens organiseren we in de Pop-up Store verschillende activiteiten voor consumenten. Zo kan men op 1 juli, de openingsdag, kennis maken met het merk Santocci, een limoncello bereid naar ambachtelijk recept. Vervolgens is er op 8 juli een whisky-workshop voor beginners. Op 18 juli met de braderie is er een mini-masterclass rum. Elke vrijdag en zaterdag laten we u graag kennis maken met de wijnen op de proefton, elke keer anders en elke keer verrassend, ‘’ aldus Schouten. Wat volgens de enthousiaste slijter ook prettig voor de klant is, is dat de Pop-upwinkel van het Drankenkabinet scherpe acties aanbiedt. ,,Wellicht, als het een succes wordt en er leegstand blijft, dan lijkt het me zeker leuk om het nogmaals te doen. Wellicht niet zo snel nog een keer in Ermelo, maar wellicht Putten,'' aldus Schouten. Beleef de wondere wereld van dranken tijdens een bezoek aan de Pop-up van het Drankenkabinet. De Pop-up Store in De Enk is de hele maand juli geopend van donderdag t/m zaterdag. Tijdens de braderie-avonden is de Store ook geopend.