Ontwerp en bouw in eigen bedrijf

ERMELO – Vorige week heeft transportbedrijf Steven van den Brink een eigen ontworpen en gebouwde afsleepwagen aan haar vloot toegevoegd. De DAF XF werd door eigen technici opgebouwd.

Sander Jansen, fleetmanager van St. van den Brink vertelt: ,,De kraan is compleet door ons eigen personeel, in samenwerking met Van Winkoop Truckschade, ontworpen en met de hand gebouwd. Wat de truck nodig had aan sterkte en inzetbaarheid is eveneens door ons berekend. De complete truck is zo gebouwd dat de dienstdoende monteur betrouwbaar langs de weg kan werken en is daardoor van alle veiligheidsvoorzieningen en gemakken voorzien.’’ Als laatste heeft Van Winkoop deze afsleepwagen ook nog voorzien van reclame en de vereiste markeringen. Een mooie samenwerking tussen twee authentieke Ermelose ondernemers.

Flexibeler werken

,,We hebben twee truckwerkplaatsen, in Ermelo en Wormerveer, met eigen gekwalificeerde monteurs waar we al het onderhoud verplichte keuringen en storingen aan het wagenpark zelf verhelpen,’’ vervolgt Jansen. ,,De strandingen door het land verhelpen wij zelf met twee rijk uitgeruste servicewagens, waarvan er een in Wormerveer en een in Ermelo staat. Er vindt echter wel eens een stranding plaats waar een afsleep van het voertuig noodzakelijk is en waar we dan, voor dat we zelf ons bergingsvoertuig hadden, derden voor moesten inhuren.’’ Door het afslepen in eigen beheer te laten plaatsvinden kan het bedrijf richting bijvoorbeeld een planning flexibeler werken. ,,Een voorbeeld voor flexibeler werken is bij een stranding direct een vervangend voertuig mee te nemen en het gestrande voertuig retour te nemen om stilstand voor de planning zo klein mogelijk te houden.’’