'We houden van gouden eieren, maar vergeten de kip goed te verzorgen'

ERMELO - Met de zomervakantie in het vooruitzicht denken veel mensen aan genieten van ijs en cocktails. Dat genieten doet lifestylecoach Olav Pranger ook. Maar tegelijkertijd is hij volop bezig met het ontwikkelen van een nieuw aanbod. Vanuit Get Healthy biedt hij mensen al enkele jaren een levensveranderend concept aan. ,,En dat gaan we binnenkort ook online doen.” vertelt Pranger.

Hij wil steeds meer mensen bereiken met zijn visie. ,,Veel mensen houden van gouden eieren, maar vergeten de kip goed te verzorgen,” aldus de coach die bekend staat om zijn rode outfit.

Lifestyle change

Zes jaar geleden startte de Ermeloër als personal coach. Zijn bedrijf heeft sindsdien een enorme ontwikkeling doorgemaakt en vanuit Get Healthy ontwikkelde Pranger zijn eigen succesformule: Lifestyle change. Dit is een uniek programma waarmee deelnemers niet alleen afvallen, maar ook werken aan een gezondere levenswijze waardoor ze meer grip op hun gewicht krijgen. ,,Gezond leven betekent volgens mij dat je een lange-termijn-visie hebt. Het gaat om de kwaliteit van leven.” Pranger ziet daar vooral veel kansen. ,,We plegen aanslag op aanslag op ons lichaam en we realiseren ons te weinig dat door goede voedingskeuzes en een lager stresslevel we langer kunnen genieten van ons lichaam. Daar zou ik mensen graag bij willen helpen.” Pranger heeft dit programma zelf ontwikkeld en de afgelopen jaren heeft hij met dit programma al honderden mensen geholpen om hun doel te behalen. ,,Dat kan omdat ik een sterk team om me heen heb verzamelt,” zegt de coach die een enorme passie heeft om mensen te helpen met hun gezondheid en hun geluk.

Gebalanceerd

Met zijn jongste kind op schoot vertelt hij dat zijn opa zijn grote voorbeeld is qua levensstijl. ,,Mijn opa was boswachter, had toen nauwelijks stress en spanning en heeft dat na zijn pensioen vrolijk voortgezet. Vandaag de dag is hij dagelijks te vinden in zijn moestuin. Zorgeloos was zijn leven vast niet, maar wel heel gebalanceerd, en daar plukt hij met zijn 80 jaar nog steeds de vruchten van!” Pranger hoopt dan ook dat meer mensen op zoek gaan naar de juiste balans tussen werk, gezondheid, relaties en persoonlijke ontwikkeling. ,,En als dat nodig is, wil ik daarbij helpen.” Dat kan wat betreft de lifestylecoach iedere dag. ,,Je hoeft niet te wachten tot een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Zelfs al denk je: ‘ik ga eerst op vakantie’, dan kun je nu al plannen maken voor daarna.”

Gewoonten

Mensen zijn gewoontedieren en houden graag vast aan dingen die ze al heel lang op dezelfde wijze doen. Men hecht teveel waarde aan oude gewoonten; dat maakt het lastig als je dingen moet laten. ,,Ook zijn mensen dwars geworden van alle informatie die ze binnen krijgen via verschillende kanalen. De vaak loze beloftes hebben ervoor gezorgd dat mensen in een soort weerstand schieten.” Volgens Pranger moeten mensen zich realiseren dat wat men ooit geleerd heeft, aan de kant moet. Je moet weer blanco beginnen aan een nieuwe fase, maar dat is een zoektocht naar de juiste sleutel.” Om zoveel mogelijk mensen te helpen bij deze zoektocht, wil Pranger zijn diensten online uitbreiden. Hij is ervan overtuigd dat mensen zitten te wachten op de helpende hand die hij uitsteekt. ,,Het is vooral bewustwording bij gedragsverandering en dat kan alleen als je goed nadenkt over hoe dit in het dagelijkse leven is in te passen. ’Niet voor even, maar voor het leven' luidt ons motto. Get Healthy is een lifestylecentre waar mensen onder resultaatgerichte begeleiding en in een persoonlijke sfeer kunnen trainen, inclusief een passend voedingsadvies en leefstijladvies. Zo stijgt de kwaliteit van leven.”

Zwetende leden

Een ander motto dat centraal staat bij dit lifestylecentre is 'geen slapende, maar zwetende leden'. ,,Wij willen daarmee zeggen dat wij onze uiterste best doen om onze leden te blijven motiveren om Get Healty zo vaak mogelijk te bezoeken.” Pranger wil mensen kansen bieden om gelukkiger te worden. ,,We zijn zuinig op onze auto en brengen die met regelmaat naar de garage voor onderhoud. Waarom passen we niet net zo goed op ons lichaam? De personal trainer zal de komende maanden allerlei acties inzetten om Ermelo meer in beweging te laten komen. ,,Vanuit verschillende invalshoeken willen we laten zien dat je met wat meer beweging en betere eetgewoonten je lekkerder in je vel zit en dat is belangrijk voor je gezondheid. Maar je wordt ook productiever en gelukkiger.” Pranger beschrijft het als een schilder die opnieuw moet leren schilderen. ,,Begin met een schone lei en laat oude gewoontes los.”