'Kom luisteren naar toffe demo's'

ERMELO - Aanstaande zaterdag houdt muziekcentrum Tirion een Open Dag. Van 12 tot 16 uur kunnen belangstellenden een kijkje nemen en sfeer proeven. ,,Kom eens kennis maken met de coaches of neem gelijk een proefles,” zegt ondernemer Micha Tirion. Het muziekcentrum dat inmiddels tien jaar bestaat, zet de deuren op 30 september open.

Muziekdocent Micha Tirion joeg in 2006 zijn dromen na en begon vanuit de woonkamer met het geven van muzieklessen. Acht jaar geleden verhuisde hij vervolgens naar het huidige pand aan de Herderlaan 22. Ondanks de recessie groeide het bedrijf naar zo'n 300 leerlingen.

Maatwerk

Tirion ontwikkelde een praktische manier van lesgeven. ,,Een gat in de markt zo gezegd,” lacht hij. ,,In contrast met de reguliere muziekschool gaven wij een nieuw geluid.” Leerlingen konden en kunnen gelijk met hun instrument aan de slag. Ze hoeven niet eerst blokfluit te spelen en noten te kunnen lezen. De coaches bij Tirion gaan uit van maatwerk. ,,Iedereen is tenslotte anders en dat vraagt om een persoonlijke benadering.” Plezier staat voorop en iedereen leert in eigen tempo. In het gebouw aan de Herderlaan wordt naast gitaar- en pianoles ook zangles en drumles verzorgd. ,,Loop gerust binnen en kom naar de nieuwste demo’s luisteren,” besluit Micha Tirion terwijl hij de laatste zaken regelt voor deze eerste Opendag.