Annet Schaap en Janneke Schotveld signeren in Ermelo

ERMELO - Kinderboeken met griezels en engerds staan centraal in de Kinderboekenweek 2017. Dat belooft een spannende week te worden. Zeker bij Riemer&Walinga Boekverkoopers waar de Nationale Kinderboekenweektour wordt afgesloten.

Supertrots zijn de Boekverkoopers dat Janneke Schotveld & Annet Schaap – vooral bekend van de super populaire boekenserie Superjuffie – de winkel in Ermelo bezoeken op zaterdag 14 oktober. Het feest wordt afgetrapt met een verrassend leuke start. Daarna kunnen alle fans van de boeken van Janneke & Annet de twee superschrijfsters ontmoeten (en hun boek laten signeren). Tot slot zullen Janneke en Annet als Firma Schotveld & Schaap nog een voorstelling geven. Voor dat laatste moet je je opgeven bij de boekhandel.

Griezelen

Je bent natuurlijk nooit te oud om te griezelen, maar de grens tussen wat lekker griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt – de grens tussen fictie en werkelijkheid – ligt voor ieder anders. Janneke Schotveld, auteur van de populaire kinderboekenreeks Superjuffie!, schreef dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk. Tien jaar geleden debuteerde zij met Villa Fien bij uitgeverij Van Holkema & Warendorf. Haar eerste Superjuffie-boek verscheen in 2010. Inmiddels heeft Schotveld zo’n 250.000 boeken verkocht. In mei 2017 kwam het 7de deel uit: Superjuffie op de Zuidpool. De Kinderboekenweek bestaat sinds 1955 en is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland. De 63ste Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 4 t/m zondag 15 oktober 2017. Voor het zesde opeenvolgende jaar zal Kinderen voor Kinderen daarbij weer een single uitbrengen.

Signeren

Janneke & Annet zijn schrijver en illustrator van het Kinderboekenweekgeschenk van 2017. Dat krijgt iedereen cadeau bij de boekhandel als je voor €12,50 kinderboeken koopt tijdens de Kinderboekenweek. ,,Kun je dié mooi gelijk laten signeren!” aldus Elise Walinga van Riemer&Walinga Boekverkopers www.deboekverkoopers.nl