‘Het gaat om de klant’

ERMELO – De Boni aan de Herderlaan heeft afgelopen zaterdag de verkiezing gewonnen om de Beste Bonisupermarkt van Nederland 2017. Het team is er trots op en de bekers staan dan ook volop in de winkel te pronken. 

,,We zijn heel blij, maar vooral ook trots, dat we dit hebben bereikt,’’ vertelt bedrijfsleider Jacco van Leuven. Zaterdag reisde het team af naar het Bonifeest om vervolgens met de eerste prijs en een grote wisselbeker naar Ermelo terug te keren. ,,We hebben maar één regel,’’ vertelt Van Leuven, ,,en dat is de klant naar de zin maken. Daar doen we alles voor.’’ Dat Boni Ermelo net een jaar een splinternieuwe winkel heeft, is niet bepalend geweest voor de prijs. ,,Nee, er wordt onder andere gekeken naar beschikbaarheid artikelen, netheid en hygiëne in de winkel en de klantvriendelijkheid van de medewerkers. Een oud pand zou net zo goed kunnen winnen. Daar ligt het dus niet aan,’’ legt de bedrijfsleider uit.

Aanbieding

De medewerkers van filiaal Boni Ermelo mogen als team op zoek gaan naar een bestemming voor het gewonnen dagje-uit. Van Leuven: ,,Dat mogen we zelf bespreken en er komen al voorstellen naar voren.’’ Het team gaat in het voorjaar 2018 op een zaterdag uit en mensen van het Hoofdkantoor Boni 'nemen' de winkel dan over. Van Leuven: ,,Dat is altijd wel leuk, omdat het dan natuurlijk gaat om wie de hoogste omzet draait: het hoofdkantoor of wij. Maar uiteindelijk winnen zijn natuurlijk altijd, want ze gooien er aanbiedingen tegenaan.’’ Uiteraard zullen ook de klanten van Boni Ermelo profiteren van de prijs. Vandaag of morgen zal worden bekend gemaakt wat dit zal zijn. ,,We weten het nog niet, omdat het Hoofdkantoor dit bepaald. Maar, we zullen dit uiteraard naar de klanten communiceren,’’ vertelt Van Leuven.