'Blik op verbeteren en de wens en de wil om te presteren'

ERMELO - Vanmorgen heeft Lekker 2018 de Lekker Top Honderd bekend gemaakt. De Librije van Jonnie en Thérèse Boer is de nummer 1, Hotel Landgoed Het Roode Koper is gestegen naar plaats 48.

Opnieuw succes voor het Leuvenumse hotel. Eigenaar Jon Ivar Sörensen: ,,We zijn gewoon ongelooflijk trots op het hele team! Echt te gek voor woorden dat dit team zo goed presteert in ogenschouw nemende dat we driemaal daags, alle dagen van het jaar de deuren open hebben (ontbijt/lunch/diner).” Daarnaast heeft de organisatie met de opening van het Poolhouse dit jaar de lat alles behalve lager gelegd qua werkintensiteit. ,,Het is gewoon een extra beleving die vanaf dag één mee moet doen op niveau van het geheel.” De Ermelose uitbater komt in de lijst van Lekker twee collega’s uit de buurt tegen. 't Nonnetje (Harderwijk) is een plaats gestegen naar de 33ste plaats en De Basiliek (Harderwijk) staat op de 57ste plek.

De jaarlijkse lijst telt de volgens Lekker honderd beste restaurants van Nederland. ,,We hebben natuurlijk geen doelstelling om een specifieke notering te krijgen in een recensieblad,” legt Sörensen uit. ,,Het is wel een indicator voor 'waar je staat' en natuurlijk kijken we er elk jaar weer naar uit. Het doel is om onze gasten gewoon een heel mooi verblijf te geven, of ze nou enkel komen dineren, lunchen, een romantisch weekend weg zoeken of een feest te vieren hebben. Het 'fijnproeven' is een belangrijk onderdeel hiervan.” Wel realiseert de landgoedeigenaar zich dat de verwachting van de gast mee stijgt. ,,Dat zal een extra uitdaging worden om  deze verwachting waar te maken en te overtreffen.” Sörensen ziet nog altijd ruimte voor verbetering. ,,Dan kijken we niet alleen naar het specifiek culinaire aanbod, maar ook naar het geheel wat we te bieden hebben. Zolang we de mogelijk tot verbeteren nog zien is elke 'stijging' mogelijk. Ons team heeft 'de blik op verbeteren en de wens en de wil om elke dag te presteren'. Uiteindelijk is de gast leidend voor ons, zonder gasten is er immers geen verwachting/wens om in te vullen.”

De provincie Noord-Holland leverde Lekker dit jaar de meeste Top-100 restaurants: 24, waarvan 15 in Amsterdam. Lekker500 is een productie van Pijper Media. Editie 2018 is net als voorgaande jaren een collectorsitem van 324 pagina’s (€14,99).