Familiebedrijf viert vijftigjarig bestaan met opening

ERMELO - Over precies drie maanden opent de familie Raveling een compleet nieuw tuincentrum De Struukakkers aan de Oude Nijkerkerweg/ Kolbaanweg in Ermelo. Er wordt momenteel hard gewerkt om een enorm bedrijf van 4.500 vierkante meter neer te zetten. ,,Een nieuwe formule waarmee we veel mensen willen verrassen,” vertelt Adriaan Raveling.

Acht jaar zijn ze al bezig om deze droom te realiseren. Het was geen makkelijke weg, maar Raveling heeft het vertrouwen hierin nooit verloren. ,,Sterker nog, ik werd steeds vasthoudender omdat ik geloof in de plannen die nu op tafel liggen.” Samen met zijn vrouw Cobie wandelt hij in de kas-in-aanbouw. ,,Het gaat heel hard,” zeggen de initiatiefnemers blij. ,,De mannen maken dan ook enorm lange dagen.” De entree is al goed zichtbaar. Ook het buitenterrein is al ingekaderd. ,,We leggen de klinkers op zijn kop, daardoor zullen de winkelwagentjes niet zo rammelen,” legt Adriaan Raveling uit. Zo is er over ieder detail goed nagedacht. Achter het tuincentrum komt een stuk natuurterrein met een wadi die ook zorgt voor opvang van regenwater.

 Vijftig jaar

Raveling hoopt op 1 maart 2018 de deuren aan de Kolbaanweg te openen. Op die dag bestaat het familiebedrijf precies vijftig jaar. Op het kantoor aan de Struikakkers hangen oude foto’s van het begin. Raveling sr. begon daar met een hoveniersbedrijf maar dat werd al snel een tuincentrum met planten in de volle grond. Een tuincentrum dat niet te vergelijken is met het bedrijf wat nu verrijst aan de Oude Nijkerkerweg. ,,We maken er ook een bloemenshop in en we realiseren er een landwinkel met streekproducten.” Raveling raakt er niet over uitgesproken. ,,Je moet dan denken aan kaas, noten, chutneys, jams en sappen.”

 Shop-in-shop

Raveling heeft ervoor gekozen om als zelfstandig ondernemer een eigen tuincentrum te bouwen en dat is vrij uniek. De Struukakkers kan zich straks meten met filialen van Intratuin. ,,Maar omdat we zelfstandig zijn, kunnen we zelf keuzes maken met welke merken we in zee gaan. Zo kunnen we producten bieden voor elke portemonnee.” Raveling heeft de afgelopen maanden veel beurzen bezocht en leveranciers gesproken. ,,Een tijdrovende klus en het bedrijf aan de Struikakkers moet ook gewoon doordraaien,” lacht hij. In het nieuwe tuincentrum komt ook een koffiecorner met pure producten en voor wie zelf wil oogsten, komt er een eetbare tuin. ,,Vergeet ook niet de duizend soorten vaste planten en we krijgen een shop-in-shop van het merk Casa Vivante, een veelzijdige home decoration collectie.” Het winterse weer vergemakkelijkt de werkzaamheden momenteel niet, toch gaan de bouwers positief door. Met de nieuwste apparatuur realiseren zij de enorme kas van dik glas. Er moet nog veel gebeuren, maar Raveling loopt op schema. ,,Spannend? ach gezonde spanning. Het wordt wel heel erg groot,” besluit de ondernemer. Zijn telefoon rinkelt en de overuren zijn niet meer bij te houden, maar Raveling weet waar hij het voor doet. En het leuke voor hem is dat het nu meer dan ooit een familiegebeuren is geworden, nu ook de drie zoons meehelpen bij de nieuwe ontwikkelingen.