'De huid moet je met respect behandelen'

ERMELO - Aanstaande vrijdag opent Patricia de Vries haar nieuwe praktijkruimte voor huidtherapie. Vier jaar geleden voltooide ze de opleiding tot huidtherapeut en ging ze aan de slag in een grote praktijk in Utrecht. Toch wilde ze al vanaf het begin haar eigen praktijkruimte en die heeft ze nu gerealiseerd aan de Suikerbakker 69.

De Ermelose huidtherapeut ziet een grote diversiteit in huidaandoeningen, problematieken, en de behandeling daarvan. ,,Het mooie is dat ik nu mijn ervaringen en veelzijdigheid meeneem in mijn eigen praktijk die ik de naam Derm-Attent heb gegeven,” aldus De Vries. In haar praktijk kan ze mensen op medisch gebied helpen. ‘,,Denk daarbij aan kleine steelwratjes, pigmentvlekken, laseren van couperose en acne, maar ook overbeharing in het gelaat,” legt ze uit. Ze werkt met een speciale massagetechniek, vaak in combinatie met compressietherapie om bijvoorbeeld oedeem aan te pakken. En met het aanbrengen van zwachtels of elastische kousen zorgt de huidtherapeut ervoor dat het vocht beter afgevoerd wordt. ,,Ik ben geen dermatoloog, maar kan op veel gebieden te hulp schieten waardoor ziekenhuisbezoeken soms voorkomen kunnen worden.”

Respect

Ook onderscheidt De Vries zich doordat ze meer tijd neemt voor de cliënten. ,,De huid is voor mensen een heel belangrijk orgaan, dat moet je met respect behandelen,” zegt De Vries, die inmiddels haar praktijkruimte geheel heeft ingericht. Overigens timmerde ze de afgelopen tijd in Ermelo al aan de weg en maakte ze gebruik van de ruimte van Selma de Waal. Een eigen locatie zorgt echter voor meer flexibiliteit. De Vries merkt nu al dat nieuwe klanten haar weten te vinden. ,,Een voordeel is ook dat het bezoek aan een huidtherapeut zonder verwijzing van de huisarts kan. Daarom hoop ik dat mijn praktijk ervoor zorgt dat mensen sneller een deskundige raadplegen bij huidaandoeningen en een huidtherapeut als laagdrempelig beschouwen.” Voor sommige behandelingen kan er overigens wel een beroep worden gedaan op vergoeding van de zorgverzekeraar.

Open Huis

Dat haar vak heel breed is, blijkt wel uit de reeks behandelingen die Patricia de Vries biedt. Ook voor bijvoorbeeld het aanmeten van kousen past hierbij. En wanneer dit nodig is, komt ze ook bij mensen aan huis. Ze werkt alleen op afspraak en is in principe op dinsdag en vrijdag werkzaam in haar eigen bedrijfsruimte. ,,Maar natuurlijk is het mogelijk om ’s avonds of bijvoorbeeld op zaterdag een afspraak te maken,” aldus de jonge ondernemer. Op vrijdag 12 januari kunnen belangstellenden vrijblijvend de praktijkruimte bekijken en kennismaken met deze huidtherapeut. Dit kan tussen 14.00 en 19.00 uur. www.derm-attent.nl