Etos gaat verder als vestiging

ERMELO - Zaterdag 24 februari is de laatste werkdag van Jaap en Henny van Slooten. De ondernemers van Etos aan de Stationsstraat gaan met pensioen. Hun winkel heeft 44 jaar lang deel uitgemaakt van het centrum van Ermelo.

In 1974 begon de drogistencarrière van Jaap en Henny van Slooten. Hun eerste winkel bevond zich aan de Kerklaan. Later volgde een verhuizing naar de Stationsstaat en daarna naar het toen gloednieuwe winkelcentrum De Enk. Daar werd de winkel in 1989 Etos. ,,We waren de tweede franchiser in Nederland en dat was nieuws," vertelt Van Slooten terugkijkend. Wie nog afscheid wil nemen van dit ondernemerspaar, is welkom op zaterdag 24 februari van 15.00 tot 17.00 uur. ,,We willen graag op gezellige wijze onze klanten gedag zeggen. Daarom zorgen we voor een hapje en drankje.” Ook is er muziek. De (uit)verkoop, die inmiddels van start is gegaan, gaat door tot en met zaterdag 24 februari, 18.00 uur.

Vestiging

De winkel van Van Slooten is verkocht aan Etos en gaat verder als een vestiging, een deur verder dan de huidige locatie. Alle medewerkers in Ermelo komen in dienst van Etos. De opening van deze nieuwe winkel vindt naar verwachting plaats op zaterdag 3 maart.