Los Primos, een dj-duo met ambitie

ERMELO - Vandaag lanceren ze hun eerste videoclip; een nummer in samenwerking met J. Ward Brew. We hebben het over Los Primos, de neven Jordy van Loo (Ermelo) en Danny Roozendaal (Huizen). Beiden genoten van het dj’s en samen stonden ze al op menig feestje. Inmiddels is de ambitie groot en willen ze de wereld veroveren met hun zomerse muziek. Terwijl de buitentemperatuur onder het vriespunt daalt willen Van Loo en Roozendaal de warmte brengen met Spaanse/ zuidelijke muziek.

De neven vullen elkaar goed aan. Jordy van Loo begon na zijn opleiding audiovisuele vormgeving zijn eigen bedrijf Diamond Productions. Hij reisde sindsdien over de hele wereld om video-opnames te maken. Danny Roozendaal rondde vorige maand zijn opleiding digitale media af en weet inmiddels hoe je een SocialMedia-campagne op moet zetten. De twee hebben hun plannen de afgelopen maanden om samen te werken gefinetuned en hebben de lat hoog gelegd. Los Primos heeft ambitie en die steken de mannen niet onder stoelen of banken. Het nummer 'Make my Day' is pas het begin.

Melodieus

Vanaf vandaag kan iedereen kennismaken met de muziek waarmee de mannen komende zomer sfeer op festivals willen brengen. Los Primos trapt af met een melodieus nummer met filmbeelden gemaakt in Alicante. ,,Een leuk excuus om even naar het zonnige zuiden te vliegen,” lacht Van Loo, die zelf natuurlijk de regie over de clip heeft. Voor het eerste nummer wisten ze zanger J. Ward Brew. ,,Hij heeft de tekst geschreven en wij hebben met onze muziek hem op sommige punten gestuurd,” legt Roozendaal uit. De mannen hebben een studio in Den Haag van waaruit ze hun muziek opnemen. ,,Binnenkort nemen we de tweede clip op. Zo willen we de komende maanden iedere maand een nummer lanceren.”

Professioneler

Los Primos bestaat overigens al even. Ze waren in Ermelo al te horen tijdens Eat ’n Beat, Nero Mannenavond en bij Dok48. ,,Nu willen we het professionele aanpakken en hebben meer onze identiteit gezocht,” zegt Van Loo. Met de zomerse klanken en clips hopen ze een breed publiek te bereiken. De clips worden gelanceerd op Youtube. ,,Dat is gewoon een groot platform,” zegt Roozendaal. ,,Maar natuurlijk willen we ook via Instagram de jongeren bereiken.” @losprimosdj is het account. De mannen willen van hun product een merk maken waarmee ze liefst ook de clubs op Ibiza bereiken. ,,Maar natuurlijk beginnen we lokaal en regionaal. Zo kunnen we het als een olievlek laten verspreiden,” aldus het dj-duo. ,,En vanaf volgende week staat het nummer ook op Spotify en iTunes!"