De Struukakkers verspreidt openingskrant

ERMELO - Er wordt nog hard doorgewerkt door het team dat straks het nieuwe tuincentrum De Struukakkers gaat runnen. Adriaan en Cobie Raveling maken al weken overuren om alles in goede banen te leiden. Er komt dan ook heel veel kijken bij de bouw van een bedrijf van 4500 vierkante meter.

Vanaf dag één zat het weer niet mee. De late vorst leek twee weken geleden zelfs nog de opening in de weg te staan. ,,Toen de vorst kwam, konden we de leidingen niet meer in de grond krijgen,” meldt Adriaan Raveling. ,,Althans even leek het erop dat we een graafverbod kregen. Maar gelukkig kregen we alle medewerking van de gemeente.” Nu is de bouw klaar, ligt de bestrating erin en worden alle producten geleverd.

Spannend

Wie even binnen kijkt, ziet dat de meeste schappen en stellingen zijn ingericht. Morgen komen er duizend potplanten, een geheel nieuw segment wat Raveling op de oude locatie gewoon niet aan kon bieden. ,,Nu hebben we een prachtige ruimte, is er een groot assortiment woondecoratie en kunnen we uitpakken met bijvoorbeeld barbeques en grills.” Wat spannend is voor de Ermelose ondernemer, is de winkel met streekproducten. ,,Het is een winkel in het grote geheel,” vertelt Raveling terwijl hij langs de net binnen gebrachte kazen loopt. ,,De leveranciers melden stuk voor stuk dat alleen die winkel al een onderneming is en wij zien het als een onderdeeltje in de grote operatie.”

Krant

Aanstaande vrijdagmorgen gaan om 9 uur de deuren open voor de klanten. ,,Nog even geduld dus,” lacht Raveling. Voor sommige mensen maakt hij echter een uitzondering. ,,Dit zijn de vroegere buurtjes,” zegt Ab Raveling, de grondlegger van het bedrijf. Samen bladeren ze door de openingskrant die deze week wordt verspreid. In de krant staat ook een terugblik naar vijftig jaar geleden, hoe het ooit begon als kwekerij aan De Struikakkers.