Samenwerking leidt tot uniek product

ERMELO - Een echt tv-kanaal en lokaal nieuws in openbare ruimte. Om dit te kunnen realiseren hebben drie partijen elkaar gevonden. André Pater van Matrix IT zorgt voor het technische gedeelte, Ermelo van Nu levert het dagelijkse nieuws en Hartger van Diest stelt station Ermelo Centraal beschikbaar als pilot-locatie.

Het was op de Beursvloer waar de eerste contacten werden gelegd, althans tussen Ermelo Centraal en de digitale nieuwssite. Pater voegde daar zijn expertise aan toe. ,,Natuurlijk bestaat er van alles op het gebied van narrow casting, maar het concept zoals we het nu inregelen met een tv-kanaal en de mogelijkheden die we hebben, zijn redelijk uniek,” zegt Pater. Naast het nieuws zijn er ook webcambeelden vanaf het Molenaarsplein en de Stationsstraat te zien. Zo kunnen we bijvoorbeeld in de toekomst ook activiteiten in het centrum live in beeld brengen,” vult Natalie Overkamp aan. Met het tv-kanaal kunnen in de toekomst ook recreanten op bungalowparken geïnformeerd worden over lokale activiteiten. ,,Er liggen vooral kansen,” aldus Overkamp.

Promotie

Van Diest is enthousiast over de toegevoegde waarde van het lokale nieuwsscherm. Het is een stukje dienstverlening voor de reizigers. Steeds vaker weten mensen Ermelo Centraal te vinden voor een kopje koffie en een broodje. Het laatste nieuws past daar prima bij. ,,Het is mooi hoe zo’n samenwerking leidt tot een product,” weet Gert Hofsink die samen met Natalie Overkamp het dagelijkse nieuws verzorgt. ,,Dergelijke projecten kunnen we niet alleen. We willen dit graag uitrollen op andere locaties. Zo kunnen we ook VVV activiteiten onder de aandacht brengen, maar ook lokale ondernemers promoten.” Alle partijen zien dit als een begin. ,,En wie weet waar dit toe leidt.”