Terrasoverkapping zorgt voor binnen- en buitengevoel

ERMELO - Na een week lang verbouwen is het interieur van restaurant De DorpsKamer compleet onder handen genomen. Opvallend is het buiten- en binnengevoel wat met de komst van de nieuwe terrasoverkapping en entree een mooi geheel is geworden.

De ondernemers Robert Jonker en Jan Dooijewaard leiden iedereen trots rond door het vernieuwde restaurant. ,,Nog altijd warm en huiselijk maar nu wel meer van deze tijd," zegt Jonker. Naast aan de sfeer is er bijvoorbeeld ook gewerkt aan de akoestiek door het gebruik van de juiste materialen. Vernieuwing zit ook in de menukaart, en dan met name de avondkaart. ,,We hebben uiteraard behouden wat goed was, maar daar wel iets leuks aan toegevoegd." De DorpsKamer heeft ervoor gekozen om de kaart aan te vullen met een serie kleine gerechten. Al deze gerechten zijn als voorgerecht uitstekend te combineren met een van de hoofdgerechten. Echter de gast kan er ook voor kiezen bijvoorbeeld drie kleine gerechten te nemen. ,,Het leuke is dat je zo voor meer smaken kunt gaan; ook echt iets van deze tijd," vult Dooijewaard aan. ,,Wil je snel een kleine maaltijd, dan kan dat. Kies je voor een uitgebreide avond uit met meerdere gangen kleine gerechten, dan kan dat ook."

Trendy

Veranderd zijn ook de meubels in trendy kleuren, maar toch passend in het huiskamergevoel. Op de vloer zijn deels tegels aangebracht in bijpassende kleuren. Wie meer op zichzelf wil dineren kan gebruik maken van de knus ingerichte eetkamer, direct rechts naast de originele ingang. ,,En we gaan vanaf 1 april ook op zondag open," vertelt Jan Dooijewaard. ,,We hebben dit in goed overleg met onze medewerkers gedaan." Op de vraag wat de doelgroep van De DorpsKamer is, antwoordt Dooijewaard: ,,Dat is heel breed. Soms komen scholieren een broodje eten tussen de middag, maar natuurlijk komt ook de 97-jarige meneer Van Sprang nog regelmatig bij ons."

Impuls

De eigenaren hebben er na bijna 15 jaar voor gekozen om flink te uit te pakken. ,,De vernieuwing is natuurlijk leuk voor onze gasten, het houdt ons scherp en geeft ook een impuls aan onze medewerkers. ,,We ontvangen iedereen graag weer in ons restaurant waar onze gasten weer kunnen uitgaan waar ze zich thuis voelen."