Misdaadcijfers dalen

ERMELO - 

Misdaadcijfers dalen, landelijk, maar ook lokaal. Ook het aantal inbraken daalt. Tenminste, wanneer we ervan uitgaan dat alle slachtoffers daadwerkelijk aangifte doen bij de politie. Een reden om de teugels qua beveiliging te laten vieren? Nee, dat niet! De gevolgen van een inbraak zijn vaak desastreus voor de slachtoffers. Gerco Jansen van Jansen Elektro & Beveiliging uit Ermelo spreekt uit ervaring. ,,Bedrijven en particulieren maken het criminelen vaak wel heel erg makkelijk. Vaak wordt de put pas gedempt als het kalf verdronken is. Jammer en onnodig, denk ik dan. De kosten van een adequate beveiliging staan meestal niet in verhouding tot de schade van een inbraak. Naast financiële gevolgen is er ook een grote emotionele impact. Die wordt vaak onderschat. Het gevoel van veiligheid is bij de slachtoffers vaak voor lange tijd totaal verdwenen.” 


Grote pakkans 


Het is fijn als buren een oogje in het zeil houden. Maar dat is vandaag de dag niet genoeg. Jansen adviseert mensen sowieso gebruik te maken van een goede verlichting met tijdschakelaars. ,,Camerabeveiliging en/of een alarminstallatie maken het plaatje compleet. Een beveiligingscamera schrikt iemand met boze plannen enorm af. Criminelen richten hun pijlen bijna altijd op bedrijfspanden en woningen, die daarover niét beschikken. Een inbreker ziet zichzelf immers niet graag op tv-beelden of op de social media," aldus Jansen. De pakkans wordt dan wel érg groot.


Vakwerk


Wie geen onnodige risico’s wil lopen, neemt maatregelen. De Ermelose beveiligingsspecialist benadrukt dat installatie van camera’s en alarm vakwerk is om het maximale rendement daarvan te behalen. Hij geeft graag een gratis, vrijblijvend advies. De definitieve kosten hangen af van verschillende factoren. Zo is het type bedrijfspand of woning bepalend, het aantal ruimten, deuren, ramen, bedieningspanelen en het al dan niet aansluiten op een alarmcentrale. 

De alarm- en camerasystemen van Jansen blinken uit in bedieningsgemak. Het is zelfs mogelijk met een smartphone of tablet de eigendommen op afstand in de gaten te houden. De aanleg en installatie veroorzaken nauwelijks overlast en duren vaak niet langer dan een dag. Meestal zijn géén bouwkundige voorzieningen noodzakelijk. Men ontvangt uiteraard een KIWA NCP BORG beveiligingscertificaat.
 Jansen Elektro & Beveiliging is gevestigd aan het Jagerserf 24 op het Bedrijventerrein Veldzicht in Ermelo. www.jansenelektrotechniek.nl, tel.: (0341) 55 02 00