Olav Pranger zorgt voor spontane Work-Out

ERMELO – De ijzige koude weerhield veel mensen ervan een bezoek te brengen aan de Politieke Markt op het Pauwenplein. Om de politici toch op te warmen richting de verkiezingen werd daarom personal coach Olav Pranger van Get Healthy ingevlogen om de spieren los te maken.

Het ijs was gebroken en dat bracht partijen letterlijk dichter bij elkaar. Het was een alternatief programma, want de journalisten van Ermelo van NU hadden pittige stellingen klaar en wilden met de burgers en politici een zogenaamd Lagerhuis debat doen. Maar de gure weersomstandigheden - de koudste 17 maart ooit! - dwongen tot andere keuzes. Er stond vanmiddag overigens nog een ander onderdeel op het programma: wie is de best geklede politicus van Ermelo? Na een korte work-out volgde de bekendmaking van Ermelo’s best geklede politicus. Vanwege de koude, stramme botten werd eerst nog besloten tot een warming-up door de personal coach. Nadat iedereen zich warm had gesprongen, gehupt en geklapt werd de best geklede politicus bekend gemaakt.

Schoenen

Klaas Dijkhoff werd vorig jaar uitgeroepen tot de best geklede politicus van Nederland. De journalisten van Ermelo van NU, die ook de winkel- en sportverkiezing weer nieuw leven hebben ingeblazen, besloten dit ook in Ermelo op te pakken. Hoe zijn politici gekleed en zijn zij bijvoorbeeld ook representatief voor hun partij? En zijn ze overigens te beoordelen, en dan niet op inhoud maar op de buitenkant? Er werd samenwerking gezocht met Hammie van Heukelum van Moda Donna e Si en besloten werd om alle lokale mode-ondernemers te vragen naar hun mening over de stijl van kleden van de lokale politici. Immers, kleding kan leiden tot aandacht, denk maar aan de schoenen van minister Hugo de Jonge. De modespecialisten lieten hun licht schijnen over de raads- en commissieleden en kandidaten. Hammie van Heulelum: ,,Over het algemeen hebben wij modeondernemers gezien dat jullie je best doen. Het is belangrijk in mode dat je weet dat je heel veel kan uitstralen, ook dat hebben we gezien. Het hoeft niet altijd een pak te zijn, het is belangrijk dat je je comfortabel voelt bij wat je draagt. Er zijn veel lokale ondernemers die jullie daar graag bij willen helpen. We hebben hier heel mooie modezaken, dus koop lokaal.’’ De ondernemers hadden gestemd naar aanleiding van foto’s, want niet alle ondernemers kennen de Ermelose politiek.

Overtuigend

,,Iedereen moet kunnen dagen waar hij/zij zich prettig in voelt. Als je je zelfverzekerd voelt in wat je draagt, ben je al een winnaar,’’ aldus de ene modespecialist. ,,De algemene indruk is dat bij de één zijn kleding de uitstraling versterkt, bij de ander haar uitstraling niet tot z’n recht komt,’’ vond de ander.’’ Van de een mocht het iets minder conservatief, van de ander maakte het niet uit, als je je maar comfortabel voelt. Hammie van Heukelum: ,,En uiteindelijk hadden we een overtuigende winnaar, en dat is Herma van de Weide van de VVD! Want Herma is altijd goed en stijlvol gekleed, chic en toch casual wat past bij haar leeftijd en karakter’’ De winnares, geschrokken omdat ze dit totaal niet had verwacht, ontving een groot applaus van haar sportieve, politieke collega’s. De trotse winnares ontving een kadobon van Moda Donna e Si en een prachtige bos bloemen van Ermelo van NU. Naast Van der Weide waren ook Evelien Kars (PE), Désirée Meijsen (Ermelo-Liberaal), Anne Dragt (VVD), Ronald van Veen (CU) en Bart Willemsen (CDA) genomineerd. Een aantal Ermelose politici kopen hun kleding en accesoires al bij lokale ondernemers. Voor hen is de oproep van lokale ondernemers om lokaal te kopen (buy local) niet meer nodig. Christen Unieraadslid Ronald van Veen deed nog een belofte aan de lezers van Ermelo van NU: ,,Als ik wordt herkozen als raadslid, dan ga ik bij de benoeming op 27 maart, volledig lokaal gekleed. Dus van sok tot colbert en alles wat daar tussen zit. Ik doe dit om de lokale ondernemers nog meer te promoten.’’