Ermeloërs én recreanten mogen nomineren

ERMELO – Voor de vierde keer wordt in Ermelo de winkelverkiezing gehouden. Winkeliers en ondernemers in het Centrum van Ermelo kunnen worden genomineerd voor de Mooiste winkel of Beste Ondernemer van het jaar. Op zaterdag 8 september worden tijdens Ermelo Draait Door deze prestigieuze prijzen uitgereikt. 

Raymond van Schaik (03éénenveertig) won vorig jaar de titel Beste Ondernemer van het jaar. Wat heeft de titel hem gebracht? ,,Ik ben door heel veel mensen aangesproken en gefeliciteerd. Dat voelde goed. Daarnaast is de Actieweek, die we hebben georganiseerd ter ere van de overwinning, druk bezocht.'' vertelt Van Schaik. ,,Ook hebben we veel extra Facebooklikes gekregen.’’ Kortom, het levert veel op. Dat geeft ook Heidy Uit den Bosch aan. Hun slagerij won vorig jaar de titel Mooiste Winkel van het jaar. ,,We kregen heel veel leuke reacties. En nog steeds, mensen reageren op de ‘winnaarssticker’ op de deur.’’ Traditiegetrouw maken de winnaars dit jaar deel uit van de jury, zij weten immers wat de ondernemers moeten doen om de prijs te winnen. Van Schaik: ,,Het allerbelangrijkste is dat je goed bent voor je klanten.’’ Hoe ze dat moeten doen? ,,Dat weet iedere ondernemer zelf wel. Een beetje ondernemer kent immers zijn/haar eigen klanten het beste en weet wat deze belangrijk vindt. Daarnaast moet je onderscheidend bezig zijn. Vooral je vak serieus nemen en mee gaan met de tijd.’’ Heidy Uit den Bosch geeft aan dat ze hun klanten van te voren op de wedstrijd hadden geattendeerd. ,,We hadden de link, met de stembutton, op onze facebookpagina gedeeld met de vraag om op ons te stemmen.’’

Spotlights

Het doel van de winkelverkiezing is om de Ermelose ondernemer/winkelier in de spotlights te zetten. Elke ondernemer/winkelier kan op eigen wijze zijn/haar klanten attenderen om op hem/haar te stemmen. De nominatieronde start op maandag 23 juli. Er zijn twee categorieën: de mooiste winkel en de beste ondernemer. Voor de eerste categorie kan worden gekeken naar de uitstraling van de winkel, het assortiment, de inrichting van de etalage, maar ook de hulpvaardigheid van het personeel. Bij de beste ondernemer zijn ondernemerschap en vakmanschap, service, kennis, gastvrijheid en klantvriendelijkheid, maar ook zijn of haar actieve rol in het maatschappelijk leven criteria. Natuurlijk kan niet iedereen aan al deze criteria voldoen, daarom is in de eerste stemronde, de zogenaamde nominatieronde, vooral de keuze van de klant, consument bepalend. Er kan drie weken genomineerd worden via de site van Ermelo van NU. Dus tot zondag 12 augustus. Daarna sluit de nominatieronde en gaan in beide categorieën drie genomineerden door naar de Finaleronde, de genomineerden worden bepaald door de jury en de organisatie aan de hand van het aantal stemmen. Na de nominatieronde wordt bepaald welke winkels/ondernemers genomineerd zijn voor de winkelverkiezing. Vanaf woensdag 15 augustus tot en met woensdag 5 september kan men stemmen via de button op Ermelo van NU. Na de stemming komt er in elke categorie een winnaar, dat is de ondernemer met de meeste stemmen. Als er meerdere genomineerden zijn met gelijke stemmen, beslist de jury wie de winnaar wordt.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking van de mooiste winkel en beste ondernemer van Ermelo 2018 worden bekend gemaakt tijdens Ermelo Draait Door op zaterdag 8 september. De winkelverkiezing is een initiatief van Stichting Centrum Management Ermelo, brasserie De Volksmond en Ermelo van Nu.