Pauwer introduceert zijn Pauwerkraam

ERMELO – Tijdens de tropische weken, brak de organisatie zich het hoofd hoe Proef&Beleef 2018 zo koel mogelijk te laten verlopen. Laat nu niemand rekening hebben gehouden met de pittige buien van vanmiddag waardoor de zesde Proef&Beleef in het water viel.

De regen was nodig, daar was iedereen het wel over eens. De natuur schreeuwde om water, de mensen om lagere temperaturen, dus eigenlijk kwam het wel goed uit. Helaas niet voor de ondernemers die weinig publiek zagen langskomen. Voor 03eenenveertig stond de nieuwe kraam van Pauwer. De geliefde Ermelose mascotte introduceerde vandaag zijn Pauwerkraam. Een kraam waar kinderen speciale, en uiteraard blauwe, Pauwerlimonade konden tappen. De kraam was er, Pauwer was er en de blauwe Pauwerlimonade uiteraard ook. Maar, waar het aan ontbrak, waren de kinderen. Voor de Pauwerorganisatie was het toch een goede generale, want tijdens het Kinderfestival op 11 augustus zal de Pauwerkraam er ook weer staan.

Muziek

Aan het begin van de route, of aan het eind, het ligt er maar aan van welkde kant je komt, konden bezoekers zich laten verwennen door catering Telgterhoek. Ondernemers van Moda Donna e Si en Intersport boden vaste klanten gratis proeferijtjes aan. Niet klanten konden zich er voor twee euro aan te goed doen. ,,Er zijn zo’n vijftig tot zestig mensen geweest,’’ vertelt Peter Moes, bedrijfsleider van Moda Donna e Si. ,,En dat ondanks het weer. Jammer, maar de sfeer is er niet minder om.’’ Catering Telgterhoek, die een deel van de kosten sponsorde, bood pizza, pasta’s, salades en wijn aan. Dat dit werd gewaardeerd bleek wel: niet voor niets bleven gasten lang op het terras zitten. Misschien kwam dit ook wel door de muziek van Micha Tirion die met een prachtige zangeres allerlei bekende liederen ten gehore bracht. Op het Pauwenplein zong ‘good-old’ Egbert Dijkhuis zich weer de longen uit het lijf met bekende eigen en andere Nederlandstalige nummers.

Gezellig

,,Het was een gezellige dag,’’ vertelt mede-organisator Ronnie Regeling. ,,Het weer was weliswaar dan wat minder, dan we hadden gehoopt, maar de sfeer op de verschillende locaties was er niet minder om. De deelnemende ondernemers werkten op een goede manier samen. Volgens mij heeft het publiek dan ook genoten van de variatie.’’ De organisatie van Proef&Beleef had weer gezorgd voor een gevarieerd aanbod, verschillende spijzen en dranken en diverse stijlen muziek. Af en toe kwam de zon zelfs nog even tevoorschijn, maar vooral de regen tekende de zesde Proef&Beleef. Regeling: ,,Hopelijk doen er volgend jaar nóg meer ondernemers mee.’’