Ermelose families vertellen over hun bedrijf


ERMELO - Op zaterdag 11 augustus is er een fietstocht voor jong en oud langs een aantal boerderijen die hun staldeuren wagenwijd openzetten om te kijken, te leren, te onderzoeken en te genieten. Via de uitgestippelde fietsroutes gaan deelnemers langs bij alle deelnemende bedrijven.

Een van de boerderijen is de Arkelandshoeve, de boerderij van Erik en Roelie Staal is gelegen in het buurtschap Telgt. Dit jaar geven zij iedereen de gelegenheid om het bedrijf te bezichtigen. Achter de staldeuren worden vleeseenden en vleeskuikens gehouden. De dieren worden zonder medicijnen grootgebracht, waarna het vlees in de eigen landwinkel wordt verkocht. Ook de familie van Donkersgoed heet iedereen welkom op hun boerderij, gelegen in het open weidegebied de Riebroek. De boerderij dateert uit 1786 en is een gemeentelijk monument. Marco en Evelien van Donkersgoed boeren sinds 1996 op deze plek, waar zij samen een melkveebedrijf runnen met 80 koeien en 60 stuks jongvee. De koeien liggen op stro in de koeienstal. Deze is gebouwd in 1997 en daarna diverse malen uitgebreid. Het jongvee, zowel kalfjes, pinken als vaarzen, zijn gehuisvest in een aparte jongveestal.

Ook de specialist in hortensia's aan de Zeeweg en het biologisch zeugenbedrijf van de familie Nummerdor aan de Oude Nijkerkerweg in Ermelo doen mee. Er kan gestart worden vanaf alle vier de locaties en de bedrijven zijn tussen 10.00 en 16.00 uur open. De fietsroute en meer informatie is te vinden op www.kijkenbijdeboer.nl/ermelo.