Winnaars vertellen tijdens ErmeloDraaitDoor 

ERMELO - Op zaterdag 8 september wordt op het terras van Brasserie De Volksmond bekend gemaakt wie de beste ondernemer is en de mooiste winkel heeft. Dit gebeurt tijdens ErmeloDraaitDoor (EDD), het Ermelose infotainmentprogramma voor en door Ermelo. De uitslag van de Winkelverkiezing wordt muzikaal omlijst door de band Daily Folk. Wie overigens nog wil stemmen voor de Winkelverkiezing klik hier.

De Beste Ondernemer van 2017, Raymond van Schaik, heeft afgelopen jaar met trots zijn positie vertegenwoordigd. En zoals het een actieve ondernemer betaamt, groeit Van Schaik met zijn zaak 03éénenveertig door. Hij presenteert zaterdag namelijk een minimodeshow met maxi maten. De organisatoren van het evenement hebben wederom een zeer gevarieerd programma weten samen te stellen. Muzikaal gezien is er voor elk wat wils. Bart Willemsen kijkt terug naar het lustrum van Groevenbeek Klassiek. De Jazzholes treden op en er komt een voorproefje van Crescendo’s tweede Améézingconcert. 

Cooperbaan

Ook op sportief vlak staan er zaterdag onderwerpen op het programma. Ermelo bleek deze zomer op hardloopgebied een toplocatie. Atleten konden zowel tijdens de Halve Marathon van Ermelo als tijdens de eerste Ermeloop hun hart ophalen. Daarom zijn er conrete plannen voor een coopbaan die voor iedereen toegankelijk is. Aan de start van de cooperbaan komt dan een bord met de uitleg hoe een coopertest werkt. Hardloper en organisator BasJan Stoute schuift zaterdagavond aan om hierover te vertellen. Het is de zesde keer dat Ermelo van NU samen met De Volksmond dit programma organiseert. Wie tijdens het spraakmakende programma verzekerd wil zijn van een tafel, kan reserveren bij De Volksmond. De brasserie heeft voor deze gelegenheid weer een speciaal menu. ,,Een gouwe ouwe,” vertelt Ruurd Post, eigenaar van De Volksmond. ,,Vijf jaar geleden bedachten we een EDD-menu met Eend, Draadjesvlees of Dorade en Dame Blanche. Dat was een succes, dat willen we dit jaar herhalen.” Het programma start even voor 17.00 uur als de winkels hun deuren sluiten. www.brasseriedevolksmond.nl