Zwemles in kleine groepjes

ERMELO - Nadine Jonkman is gestart met Zwemschool De Waterdruppel. Zij verzorgt zwemlessen in kleine groepjes in het zwembad van Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. Jonkman was als kind al wekelijks in het zwembad te vinden. Zij wil haar passie voor zwemmen dan ook graag overdragen door zwemles te geven volgens een zwemmethode waar zij volledig achter staat, namelijk ‘De SuperSpetters’. Dit is een KNZB-gecertificeerde methode die geschikt is voor iedereen vanaf 5 jaar, dus ook voor volwassenen en bijzondere kinderen.

,,Na het behalen van mijn C diploma ben ik begonnen met synchroonzwemmen,” vertelt Nadine Jonkman enthousiast. ,,Al snel wist ik dat ik hier later iets mee wilde doen.” Na haar opleiding Toerisme maakte ze verschillende reizen naar Ecuador en Bonaire. ,,Daar maakte ik kennis met verschillende zwemmethodes. Deze hebben mij zodanig geïnspireerd, dat ik nu mijn eigen visie op zwemles geven heb ontwikkeld. Bij het afzwemmen krijgen de kinderen een diploma dat gelijk staat aan het reguliere A, B en C diploma. Hiermee kunnen zij zichzelf en anderen goed redden. Dit is erg belangrijk in een waterrijk land als Nederland!” In tegenstelling tot andere methodes begint Jonker met de borstcrawl en rugcrawl, alvorens alle andere survivalelementen en zwemslagen worden aangeleerd.

Belonen

Er wordt les gegeven vanuit het water, in kleine overzichtelijke groepjes. Jonker werkt met een stickerboekje als beloningssysteem en met hulpmiddelen als een badmuts, bril en zoomers (flippers). ,,Dit zorgt ervoor dat de kinderen zich al snel echte zwemmers voelen.” De lessen worden 1 op 1, 1 op 2 of 1 op 4 gegeven op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag. Tevens hebben ouders de mogelijkheid elke les te blijven kijken. De zwemlessen worden dus gegeven in Hotel de Heerlickheijd van Ermelo. ,,Ik was op zoek naar een geschikte locatie en mocht op Valentijnsdag op gesprek komen in het hotel. Een soort liefde op het eerste gesprek,” lacht Jonkman, die blij is met de mogelijkheden die het hotel haar biedt. Voor meer informatie: www.dewaterdruppel.nl. Bellen of mailen kan ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en 06 - 21294905.