Mo-Unique helpt mensen na bestraling 

ERMELO - Afgelopen week vertrokken twee Ermelose ondernemers, Monique de Boer en Cathalijne van Waaij naar Londen voor een speciale training. In Engeland leerden de dames alles over verzorgingsproducten voor mensen tijdens en na chemobehandelingen, hormoontherapieën en bestralingen. De Ermeloërs maakten nader kennis met de producten van het Engelse merk Jennifer YoungTM en willen dit terug in Nederland graag aanbieden.

Cathalijne van Waaij is huisarts en sinds 2017 eigenaar van de webwinkel mooihoofd.nl. Mooihoofd is de exclusieve distributeur van de producten van Beauty Despite Cancer by Jennifer YoungTM. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld door en voor mensen die chemotherapie hebben of hebben ondergaan en hun huid willen blijven verzorgen met veilige producten. Monique de Boer heeft haar eigen schoonheidssalon Mo-Unique en wil in haar praktijk deze doelgroep kunnen behandelen. ,,Het is zo belangrijk dat deze mensen zich even niet ziek voelen, maar kunnen genieten van de juiste schoonheidsbehandeling,” vertelt ze. ,,Ook blijkt dat mensen met behulp van deze producten vaak beter de volgende chemobehandeling ingaan.” Mensen die bestralingen en chemokuren ondergaan, hebben vaak te kampen met broze nagels en gebarste lippen. ,,Hiervoor zijn goede lippenbalsems en we hebben ook speciale nagellak,” aldus De Boer. ,,Ik vind het fijn te weten dat we met deze producten mensen helpen zich beter te voelen.” Er zijn overigens niet alleen producten voor vrouwen, ook mannen kunnen bij de Ermelose schoonheidsspecialiste terecht. De verzorgingsproducten zijn 100% natuurlijk en geheel vrij van plantaardige oestrogeen.

Rust en ontspanning

Tijdens de trainingen in Londen ontdekte De Boer dat deze natuurlijke producten ook positief resultaat hebben bij eczeem. ,,Het waren pittige trainingsdagen, maar het was heel goed. In mijn praktijk heb ik al meermalen mogen ervaren hoe belangrijk het is dat wanneer je zware kuren moet ondergaan, je je tussentijds weer gewoon even vrouw mag voelen.” De Boer wil met haar behandelingen dan ook vooral zorgen voor rust en ontspanning. ,,Maar reguliere producten zijn niet geschikt voor deze cliënten. Ik ben blij dat we nu gebruik mogen maken van Jennifer YoungTM. De Boer is de eerste schoonheidsspecialiste die met dit merk aan de slag gaat. ,,Je kunt merken dat het bedacht is door oncologen, mensen die vanuit hun vak weten waar het over gaat.” www.mooihoofd.nl en www.mo-unique.nl