Het Roode Koper laat zich weer zien op prestigieuze wedstrijd

ERMELO – Jeroen van de Steeg, kok bij Hotel Landgoed Het Roode Koper is een van de acht genomineerde deelnemers die strijden op het NK Jonge Koks. De wedstrijd wordt op 8 januari 2019 gehouden tijdens de Horecava Rai Amsterdam.

Naast Van de Steeg doen nog twee jonge koks mee uit de regio: Nina Graver van Restaurant de Echopunt te Hoog Soeren en Damian Moes van Kasteel De Vanenburg te Putten. De culinaire wedstrijd voor jonge food professionals wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. Jeroen van de Steeg (20) is een jonge kok die ruim een jaar werkzaam is bij het Ermelose sterrenrestaurant. In april behaalde Van de Steeg, samen met collega’s Damian Moes en Laurens Samsen bij de Future Talents 2018 in Vianen de prijs voor het beste visgerecht. Jongstleden september behaalde hij zijn diploma zelfstandig werkend kok en studeert nu verder aan de Cas Spijkers Academie Twente, de opleiding voor toptalent.

Inspiratie

Van de Steeg zal tot september 2019 werkzaam bij het Roode Koper. Een leerzame periode vanwege het hoge sterrenniveau wat de brigade kookt. ,,Ik kan bij veel grote chefs inspiratie opdoen,’’ vertelt de jonge kok. ,,Mijn eigen chef Dennis van den Beld en sous-chef Gert van der Heijden geven heel veel energie en zorgen er ook voor dat ik gedreven en scherp blijf. Het samen sparren over gerechten en manieren van werken, blijft een fantastisch leerproject.’’ Voordat Van de Steeg bij Het Roode Koper werkte hij twee jaar bij Restaurant Klavertje Vier in Vierhouten, ook een Frans Nederlands geïnspireerde keuken. ,,Onder leiding van chef Rieno Bos heb ik onwijs veel geleerd en werden bonbons tot brood zelf gemaakt.’’ Om aan de wedstrijd deel te mogen worden, moesten de jonge koks zich aanmelden en werden er vervolgens acht genomineerd.