Nero de Boer zet zich in voor vluchtelingen

ERMELO – Van 14 tot en met 18 november gaat Nero de Boer naar het Griekse eiland Lesbos om daar een echte Barbershop te realiseren. Samen met medebarbers Marc van de Hare en Ronald de Bont gaan ze in campus Kara Tepe het verschil maken.

Ondernemer Nero de Boer sponsort veel. Dat is reclame en levert klanten op voor z’n Barbershop. Maar daarnaast is er ook een Nero de Boer die uit dankbaarheid altijd klaar staat voor zijn medemens. ,,Immers,’’ zo geeft hij aan: ,,Ik heb ook altijd kansen gekregen, er waren veel mensen die mij geholpen hebben. Dus waarom zou ik dan niets terugdoen?” Terugdoen voor een ander, dat is waar het De Boer om gaat. Niet om wat hij er voor terugkrijgt. Nero de Boer is een goed mens die veel gééft. Als er iets voor een goed doel georganiseerd wordt, kan het niet anders of De Boer is van de partij. Dat tekent de sympathieke Barber. Recent kwam er ‘iets zinvols op ons pad’, zo liet hij weten. ,,Ik heb mij aangesloten bij een goed initiatief!’’

Brothers & Beards

De Boer hoopt samen met Marc van de Hare en Ronald de Bont een verschil te gaan maken in campus Kara Tepe om daar voor de hulporganisatie Because We Carry zich in te gaan zetten voor een vaste barbershop en opleiding in het vluchtelingenkamp op Lesbos. De Boer: ,,Onder de naam 'Brothers & Beards' worden daar nu al knipbeurten gegeven. Het wordt daar tijd voor een vaste barbershop.’’ Daarom gaan de drie barbers van 14 t/m 18 november 2018 naar Lesbos toe om zoveel mogelijk tot stand te brengen. Een plek waar mannen en jongens even hun ellende opzij kunnen schuiven en zich ‘mens’ kunnen voelen. Een lichtpuntje in hun uitzichtloze situatie. Het zijn niet de minste die samen met De Boer naar Griekenland vertrekken. Marc van de Hare, is barbier en eigenaar van Van de Hare Barbershop in Amsterdam. Hij werd in 2015 gekozen tot de beste Barbershop van Nederland. Tevens is hij oprichter van de Barber Society. Ronald de Bont is eigenaar van twee Barbershops, waaronder De Zwarte Raaf in Groningen. De Bont opende zo’n tien jaar geleden als een van de eersten een barbershop in Nederland.

Training de Trainers

,,Ik ga mee om de huidige barbers in Kara Tepe te trainen in het opleiden en trainen van nieuwe barbers,’’ vertelt De Boer. ,,En natuurlijk zal ik helpen waar ik kan.’’ Om dit alles te realiseren vraagt Nero de Boer hulp, want er is veel nodig. ,,Er is veel nodig, maar elke gift, donatie – maakt niet uit hoe groot of klein – is meer dan welkom. Des te meer we kunnen regelen en meebrengen op 14 november, des te beter. We hebben geen tijd te verliezen!’’ Om het hele verhaal te lezen en een donatie te doen: klik hier.