Ermelose cafés behoren tot top in de regio

 ERMELO – Vandaag werd de Café Top 100 bekend gemaakt. Café De Hazeburg van Jan en Tineke van Wilgenburg eindigde op plaats 85, collega Marco van Dijk van café De Molenaer kwam tot de 79e plaats.

Het Haagse bruincafé Huppel the Pub is uitgeroepen tot de nummer één van de Café Top 100 2018. Maar de Ermelose cafés zijn dik tevreden met hun positie in de lijst. ,,Evengoed een topprestatie,’’ vinden de uitbaters van De Hazeburg, ,,het is al een eer dat we zo in de Top 100 staan.’’ Het juryrapport had vooral lof vooral de 23 verschillende bieren van de tap, waaronder altijd 5 bieren uit eigen brouwerij en meer dan 2900 verschillende bieren op fles. ’ Een origineel café met een leuke eigengereide benadering,’ concludeerde de enthousiaste vakjury. ‘ Stoere medewerkers in een stoere zaak’. Het eten vond de jury van mooi niveau: ‘De hamburger is boven verwachting voor een café. Eindconclusie? Ik zou dit café zeker aanbevelen aan vrienden en bekenden. Het straalt expertise uit.’ Een compliment dat De Hazeburg in de zak kan steken.

Complimenten

Ook Marco van Dijk kan trots zijn op de beoordeling van de vakjury. ‘Een vriendelijke, leuke jongedame komt direct op ons af als we De Molenaer binnenstappen, en vraag wat ze voor ons kan betekenen. Dat is een goede start van ons jurybezoek. De medewerkster maakt bovendien oogcontact en is lekker vlot. Wanneer ons glas leeg is, vraagt ze vrij vlot of we nog iets willen drinken… tot tweemaal toe. Super! We willen wel graag onze complimenten maken voor de wijze waarop het bier en die borrelhap worden geserveerd. Het bier is goed getapt, met een juiste schuimkraag en goed op temperatuur. De bestelde garnalen komen met twee soorten sausjes. Smullen! We voelen ons hier gast. Krijgen de volledige aandacht en bij het afrekenen neemt de medewerker op eigen initiatief de pinautomaat alvast mee. Klasse!’

Kroon

Naast de twee Ermelose cafés bereikte ook café De Boterlap uit Harderwijk een plek in de Café Top 100: zij bereikten een 44e plaats. Sinds 1994 organiseert Misset Horeca al de Café Top 100, een ranking die jaarlijks middels Mystery Visits en een onafhankelijke, deskundige jury tot stand komt. Deelname aan de Misset Horeca Café Top 100 betekent dat de sterke maar ook de verbeterpunten van een zaak naar voren komen. De rapportages uit het onderzoekstraject helpen de zaak nog succesvoller te maken. Een plek in de Misset Horeca Café Top 100 is de uiteindelijke beloning: de kroon op het werk.