Opbrengst veiling naar Mensen in Nood en Voedselbank

ERMELO – Hans van Sloten van Wajer juwelier Hans van Sloten organiseert op vrijdagavond 23 november een veiling in de winkel. Een gewone veiling met prachtige objecten. Wat niet gewoon is, is dat kinderen met chocolademunten mogen betalen!

Vanaf dinsdag 13 november zijn de ruim veertig te veilen kavels in de winkel te bekijken. Het zijn prachtige objecten van juwelierskwaliteit zoals ringen, horloges, oorbellen, kettingen en armbanden. ,,Het topstuk is toch wel de briljanten ring ter waarde van € 399,00’’ vertelt Van Sloten enthousiast. ,,Maar ook het zilveren collier (€ 279.00) en enkele merkhorloges (Tommy Hilfiger, Altex, MVMT en Boss) zijn de moeite waard. Voor de kinderen veilen we horloges, zilveren oorbelletjes en kettinkjes, maar ook een verzilverd spaarpotje en een AMF-kinderbestek.’’ De veiling voor de kinderen tot/met 15 jaar begint om 18.00 uur. De kinderen betalen de kavels met zakjes chocolade munten. De zakjes moeten dicht zijn en vertegenwoordigen voor de veiling een bedrag van vijftig cent. Van Sloten: ,,Dus wie een kavel koopt voor vijf euro, moet tien zakjes munten betalen. En voor wie geen munten heeft meegenomen zijn de chocolademunten ook in de winkel te koop.’’ De munten worden later geschonken aan de Voedselbank.

Twee vliegen

Om 19.00 uur begint de veiling voor de volwassenen. Die betalen uiteraard niet met chocolademunten, maar bieden met contant geld. Een ervaren veilingmeester zal proberen de kavels voor een zo hoog mogelijke bedrag veilen, want de opbrengst wordt volledig geschonken aan de Stichting Mensen in Nood 0341. ,,We wilden met het team iets ludieks gaan doen voor de decembermaand, maar dan voor een goed doel. We bedachten, ook omdat Sinterklaas in Ermelo is, om een veiling voor kinderen te organiseren. Maar omdat iedereen enthousiast werd van het idee, hebben we het maar groter aangepakt,’’ lacht Van Sloten. ,,We wilden vooral iets doen voor anderen en zo vang je twee vliegen in één klap. De klant kan iets leuks kopen en met de opbrengst maken we weer anderen blij.’’ Van Sloten is vooral heel tevreden over de reacties van een aantal leveranciers. ,,Ze hebben artikelen geleverd of met korting geschonken en daar zijn we toch wel heel blij mee.’’ Wie niet in de gelegenheid is om op 23 november aanwezig te zijn, kan vooraf in de winkel een bod doen. Meer informatie over de veiling en de kavels is te vinden op de facebookpagina van Wajer juwelier Hans van Sloten.