‘Trouwe klanten gaan unieke winkel missen’

ERMELO – De modeketen Tender Women is failliet. Vanmorgen werd om 11.00 uur in opdracht van de eigenaar de Ermelose modezaak op slot gedaan. Tender Women is een damesmodeketen die nog bestond uit vier winkels.

Het moederbedrijf Tender Shops bv werd in mei 2009 failliet verklaard waarna Max Feldbrugge, de General Manager van dit bedrijf, de vijf goedlopende winkels van de tien bestaande winkels voortzette. Naast de genoemde winkels was toen ook Ede nog een goed lopende winkel. Inmiddels was deze ook al gesloten. Bij alle vier de winkels, Zevenaar, Emmeloord, Lichtenvoorde en Ermelo wordt verder vandaag de telefoon niet meer opgenomen. Dinsdag gaat Feldbrugge naar de rechtbank waar een curator zal worden toegewezen.

Trouwe klanten

Filiaalmanager Hilly Roseboom van de winkel in Ermelo, begrijpt er niets van. ,,De omzetten liepen wel wat terug, maar dit komt voor mij toch wel als een verrassing. Mijn baas Max is een vechter en zei iedere keer: ‘Tender gaat het redden’. Helaas, dus toch niet gelukt.’’ Voor Roseboom en haar collega’s betekent dit ‘einde verhaal’. Roseboom: ,,We hebben heel veel lieve, trouwe klanten opgebouwd in al die jaren - we zitten hier al vanaf 2008 – en we zijn heel dankbaar dat ze al die jaren trouw zijn geweest aan Tender. Klanten kwamen niet alleen om iets te kopen, maar ook voor een kopje koffie en een goed gesprek. Tender was een dames zaak maar ook de heren waren altijd welkom. Tender was uniek in Ermelo.’’ Max Feldbrugge was niet voor commentaar bereikbaar.