Het Roode Koper trots op chef Dennis van den Beld

ERMELO – Tijdens het grootste kookwedstrijd ter wereld, de Villeroy et Boch Culinary World Cup, veroverde het Nederlands Kookteam afgelopen zondag een zilveren en woensdag een bronzen medaille in Luxemburg. Een van de deelnemende chefs is Dennis van den Beld van Het Roode Koper. 

Na maanden van trainen, streden afgelopen week kookteams uit meer dan 45 landen tijdens de Villeroy et Boch Culinary World Cup / Expogast 2018 in Luxemburg om de prijzen. Ook het Culinary Team The Netherlands nam er aan deel. In dit team zitten: Alfred van Dijk (HetOudeDykhuys), Tom Lamers (DeKrommeDissel), Dennis van den Beld (Het Roode Koper), Gerben Land (Sligro), Jordy van Ettinger (AanDePoel), Jeroen Heemskerk (HuizeVanWely), Damian Moes (KasteelDeVanenburg), Ibo Bagiran en Waldrik Kremer (beiden Sogno). Coach is Bert van Manen De mannen hebben de afgelopen maanden op verschillende plekken getraind, waaronder in de keuken van Dennis van den Beld in Het Roode Koper. Afgelopen zondag moest er een driegangenmenu worden gekookt in de klasse Warme Keuken. moesten een driegangenmenu voor 110 personen bereiden. Tijdens het opdienen worden 4 borden beoordeeld op mise-en-place (voorbereiding), werktechnieken, keukenorganisatie, bediening, presentatie (bij elkaar 50 punten) en smaak (50 punten). De chefs maakten: een Rouleaux van snoekbaars en coquille, gamba, komkommer compote, wortel en passiefruit vinaigrette; Anjou duif op het karkas gekookt, met een bonbon v/d organen, gekonfijte bonen, spelt, groente in eigen jus en als dessert Yoghurt mousse met mango, pistache, citroen, vanillekaneel. Hiermee behaalden dit team een tweede plaats. Eerste werd Deenemarken, Maleisië werd derde.

Koude keuken

Woensdag 26 november kwam het team nogmaals uit, nu in de Koude Keuken. In deze categorie behaalde Nederland de bronzen medaille, na Singapore als eerste en Denemarken met de zilveren plak. In totaal deden ruim veertig teams mee aan deze prestigieuze kookwedstrijd. Een topprestatie dus, van de Nederlandse topkoks.