Duurzaamheid: Mission for Compassion

ERMELO – Dameskledingbedrijf Mission uit Doetinchem neemt de drie Tender women winkels over van de vorige maand faillietverklaarde Max Feldbrugge. Het merk Mission staat voor duurzaamheid. Donderdag 20 december is de Ermelose winkel weer open, zo staat op de etalage te lezen. 

Dit meldt Dirk Pardijs, eigenaar van Mission die ook een zaak in Veenendaal heeft. Opvallend is dat Pardijs van 2003 tot 2008 eigenaar was van Tender. Feldbrugge nam na het faillissement in 2009 vijf van de tien Tenderwinkels over maar de winkels zijn nu dus weer terug bij de eerste eigenaar. Mission neemt drie winkels over, Emmeloord wordt niet overgenomen omdat deze winkel verliesgevend was en trok de andere winkels mee in het faillissement. Pardijs neemt ook elf of twaalf medewerkers over van Tender women.

Duurzaamheid

Mission staat voor de missie welke het bedrijf de komende jaren wil gaan teneinde de kledingmarkt te verduurzamen. Mission werkt derhalve zo veel mogelijk met merken waarvoor duurzaamheid, recycling en eerlijke productie een vanzelfsprekendheid is, dit zie je ook terug in de winkel. Er wordt zoveel mogelijk hergebruik gemaakt van bestaande materialen, maar ook een interieur op basis van bamboe, led-verlichting (meer dan 70% energiebesparing) en een aantal echt ‘’groene’’ kledingmerken als Miss Green, Armed Angels, Kuyichi en Ecologica. Ook kan bij Mission kleding die niet meer wordt gedragen ingeleverd worden om zo een tweede leven te krijgen.