Weer internationale erkenning voor Ermelo’s restaurant

ERMELO – Afgelopen maandag trad sterrenrestaurant Hotel Landgoed Het Roode Koper toe tot de prestigieuze Alliance Gastronomique. De inauguratie vond plaats in het Amsterdamse Hotel Okura. 

Alliance Gastronomique is het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa met 39 restaurants in Nederland (33) en België (6),met in totaal 44 Michelinsterren. Voorzitter Marc van Gulick van Alliance Gastronomique is verheugd met de nieuwe aanwinst. ,,Het is een prachtig mooi kwaliteitsbedrijf wat al jaren lang onder de bezielende leiding van de familie Sörensen en hun medewerkers een plek verdient in de culinaire top. Wij zijn blij dat ze bij ons verbond komen.’’

Top

De restaurateurs, chefs en sommeliers die zijn verenigd in de Alliance Gastronomique behoren tot de top van Nederland en Vlaanderen. Ze houden van hun vak en spannen zich dagelijks in om de gast te laten genieten van de heerlijkheden van het land, uit het water of uit de kelder. Bij de Alliance wordt Gastronomie met een hoofdletter geschreven. Het lidmaatschap van een Alliance restaurant mag worden beschouwd als een kwaliteitszegel, een garantie voor een mooie gastronomische ervaring. Bij de aangesloten Alliance restaurants staan vakmanschap, topkwaliteit en culinaire creativiteit voorop.