Auto Ster CarCleaning nieuw in Ermelo

ERMELO – Sinds 1 mei runt Snr Arkan samen met zijn vader Arkan Shanoun het bedrijf Auto Ster CarCleaning op Jagerserf 20c. Ze hebben een ruime werkplaats waar de mannen met veel liefde en zorg auto’s poetsen, interieurs reinigen, krassen verwijderen en motoren ontvetten.

Arkan Shanoun (50) kwam in 2007 vanuit Irak naar Nederland, een moeilijke periode. Maar, nadat in 2008 ook zijn zoon en dochter naar Nederland kwamen, zette hij zich volledig in om te integreren. En dat is goed gelukt. Hij was in Irak metaalbewerker met als specialiteit de draaibank. Een echte ambachtsman die graag met z’n handen werkte. In Nederland werkte hij eerst een paar jaar in Zeewolde. Zoon Snr (24), spreek uit (Senar), besloot de horeca-opleiding te gaan doen, hij wilde chef worden. Hij werkte twee jaar in een restaurant, maar daar lag niet zijn toekomst. Snr besloot niet bij de pakken te gaan neerzitten en werd autopoetser. Geen vreemde keuze, want Snr was altijd al gek van (mooie) auto’s. ,,Het poetsen is een zwaar beroep, dat wel. Maar wel heel erg leuk, want je ziet direct resultaat van je werk.’’

Niet klagen

Vijf jaar werkte Snr in een CarCleaning in Woerden, waar drie jaar later ook zijn vader kwam werken. Maar door de lange reisafstand (met veel files) gaf dit niet het plezier wat hij eigenlijk zocht. Hij besloot op zoek te gaan naar een eigen werkplaats in zijn woonplaats Ermelo om voor zichzelf te beginnen. Afgelopen voorjaar kregen vader en zoon de mogelijkheid het pand aan Jagerserf te huren. Snr startte zijn bedrijf Auto Ster CarCleaning en zijn vader kwam bij hem in dienst. Ondanks dat er nog meerdere autopoetsers in Ermelo zijn, mag Auto Ster CarCleaning niet klagen over klandizie. Naast werk voor Auto Flevo, dealer van o.a. Audi en VW, werkt Snr regelmatig voor andere autobedrijven waaronder Autobedrijf Gert van den Berg, Auto van der Horst en Seldenrijk. De auto’s worden stevig onder handen genomen, waarbij geen plekje wordt overgeslagen. Voor een complete behandeling zijn vader en zoon, ze zijn een goede match, toch wel zo’n paar uur bezig. Maar dan heb je een auto waar je je in kan spiegelen, waarop geen krasje meer is te zien en die van binnen zo schoon is, dat deze zo uit de fabriek lijkt te komen. Zie ook facebookpagina van Auto Ster CarCleaning.