'Diner voor mensen die altijd voor anderen klaarstaan'

ERMELO - ,,Deze mensen verdienen het," zegt Larissa van der Haar, eigenaresse van de Ermelosche Frietzaak. Samen met een aantal andere Ermelose ondernemers en haar medewerkers zet ze vanavond een driegangendiner neer voor een veertigtal inwoners. ,,Mensen die altijd voor anderen klaarstaan of mensen die om wat voor reden dan ook een heerlijk diner verdient hebben."

Mensen konden hiervoor voorgedragen worden. ,,Eén persoon is twee maal voorgedragen. Het is een kleine man met een groot hart voor ons dorp en vooral voor de mensen," vertelt Van der Haar. ,,Wie hem om hulp vraagt, krijgt het. Hij is verkeersregelaar, krantenbezorger en in de zomer druk bij de Kanovijver." Deze woorden horen bij Cock Andreae. Hij heft samen met het team van de Ermelosche Frietzaak het glas op deze bijzondere avond. Andreae is beduusd, maar vindt het prachtig. De organisatie had 247 inzending ontvangen waaruit de genodigden geselecteerd zijn.  

Enthousiast

Even voor zeven ging de deur van de snackbar op slot voor de klanten, glazen werden gepoleerd en tafels werden gedekt. Terwijl de laatste hand werd gelegd aan de decoratie, brachten de koks van restaurant De Boterlap twee grote soepketels binnen. Ook De Dorpskamer zorgde voor gerechtjes. ,,We hadden vorig jaar dit plan al bedacht, maar toen was het tekort dag om alles te regelen," vertelt Van der Haar. Nu heeft ze het meteen groots aangepakt. ,,En alle omliggende ondernemers wilden hierbij aansluiten." De lijst is lang: Bakkerij van Looijengoed, Slagerij uit de Bosch, Gall & Gall, Xenos, Alexanderhoeve, De Dorpskamer, Van Sprang, De Boterlap, Albert Heijn, De Ermelosche Frietzaak en Ballon Idee. Trots kijkt ze om zich heen. De Ermelosche Frietzaak heeft vanavond een heel andere uitstraling. ,,Proost, op een gezellige avond," zegt ze terwijl ze prosecco uitdeelt.