iDevice voor betrouwbare service

ERMELO – Ermeloër Luuk de Vries (24) werkt in zijn bedrijf iDevice als een kok in een open keuken: een iPhone of iPad wordt gerepareerd waar de klant gewoon bij is. De Vries is gespecialiseerd in Apple en is eigenaar van een van de drie iDevicewinkels in Gelderland.

In zijn winkel aan de Weegakker 19 zit Luuk met z’n collega achter een open reparatiebalie. Een klant zit te kijken wat De Vries aan het doen is. Hij legt alle stappen uit en de klant knikt begrijpelijk. Dat is de werkwijze bij iDevice. ,,Er staat tegenwoordig zoveel privacygevoelige materiaal op een telefoon, en die geeft hij of zij dan zomaar uit handen. En dan moet de klant maar vertrouwen dat er niet in geneusd wordt,’’ vertelt Luuk. ,,Wij zijn heel open en transparant en laten alles zien wat we doen, wat er uitgaat, maar ook wat er nieuw in komt. Daarnaast gebruiken we alleen nieuwe, originele materialen.’’ Er zijn natuurlijk meer betrouwbare reparateurs, maar je moet dan maar geloven dat wat de ondernemer heeft gerepareerd, dat ook met goede materialen is gedaan. In die zin past de werkwijze van iDevice bij de huidige tijd. Een jaar en drie maanden geleden heeft Luuk met zijn bedrijf het pand aan de Weegakker betrokken, nadat hij ruim vier jaar met een vriend op een omgebouwde slaapkamer werkte. Toen die vriend een andere baan kreeg, besloot Luuk alleen door te gaan, maar dan wel op een andere locatie. ,,Ik was de zolder onderhand ook wel ontgroeit. Nu heb ik een mooie plek waar ik klanten kan ontvangen. Veel ruimte, ruime, gratis parkeergelegenheid en in het centrum van Ermelo.’’

Consument

Luuk de Vries begon zijn carrière in de verkoop en telecom, maar zag dat er zo veel te verbeten was in de reparatie branche, dat hij besloot zijn eigen bedrijf te starten. ,,Ik ben nu vooral gespecialiseerd op Apple, daar leg ik volledig mijn focus op,’’ legt de jonge ondernemer uit. We hebben ons in het begin vooral op de zakelijke markt gericht, maar nu we in een ruimer ‘jasje’ zitten en op een voor iedereen goed toegankelijke locatie, is de consument ook van harte welkom. De meeste reparaties klaar terwijl je wacht, je bent je iPhone dus bijna nooit langer kwijt dan 30 minuten.’’ De producten die iDevice repareert en aanbiedt zijn niet alleen de iPhones, maar ook de IPad, iPod, Apple Watch en MacBook, kortom alles van Apple. Daarnaast heeft de winkel alle bijbehorende producten zoals opladers, oordopjes, hoesjes, etc.

Refurbished

Naast nieuwe producten is IDevice ook gespecialiseerd in Refurbished Appleproducten. De Appleproducten moeten een streng revisieproces doorlopen hebben wat inhoudt dat ze aan dezelfde functionele tests worden onderworpen als nieuwe Appleproducten. Daarnaast krijgen deze, net als nieuwe producten, een garantie van in ieder geval één jaar, meestal twee jaar. Een refurbished product bij iDevice heeft een nieuwe batterij, nieuwe behuizing en is zo nodig voorzien van nieuwe originele Apple onderdelen.

Samsung

Momenteel is de Ermeloër bezig om ook Samsung ‘binnen te halen’, daar wil hij zich dit voorjaar mee gaan profileren. De voordelen van iDevice op een rijtje: Klaar terwijl u wacht, originele onderdelen, altijd zes maanden garantie, ruime voorraad onderdelen, samenwerking met verschillende verzekeraars, gecertificeerde reparateurs en de klant kan altijd meekijken. ,,Met andere woorden: de klant kan zien wat er aan wordt gedaan, hoe het wordt gedaan en met welke onderdelen.'' Dát is pas betrouwbaarheid!