Koffie inloop voor ouderen

ERMELO – Ermelo Centraal heeft sinds kort een zwerfboeken-bieb. Ondernemer Hartger van Diest, die graag mensen verbindt, beloofde voormalig bibliotheekdirecteur Jan Hoogenberg dat de afgeschreven biebboeken een mooie plek zouden krijgen in het station.

Omdat het er veel zijn, schonk Hoogenberg er ook twee boekenkasten bij. Vanaf de opening is er een gratis bibliotheek op Ermelo Centraal. Reizigers kunnen uitgelezen boeken achterlaten en nieuwe meenemen. Deze zwerfboeken hebben gretig aftrek en daarom heeft de bibliotheek ook afgeschreven boeken cadeau gedaan.

Kasten

Afgelopen donderdag is het plan gerealiseerd. Van romans tot trillers maar ook boeken voor de jeugd en zelfs Engelstalige boeken staan gesorteerd op genre in de kasten. Er is ook een plekje voor kinderen met boekjes en een puzzels waarmee ze zich kunnen vermaken tot dat de trein komt.

Koffie inloop

Ook is er ingezet op samenwerking met Welzijn Ouderen. Binnenkort komt er een ‘koffie inloop’ op Ermelo Centraal. Volgens de initiatiefnemers is het station een mooie nostalgische plek voor ontmoeting. ,,We willen graag een bijeenkomst organiseren voor ouderen met informatie over het reizen met de trein,” vertelt Jolanda Schuur, medewerker van Ermelo Centraal. Nu er geen loket meer is, Komen er iedere dag mensen met vragen over de automaten en het reizen met de trein.
,,Wij kunnen helaas niet altijd de vragen beantwoorden. Het zou dus leuk zijn als we dit kunnen regelen voor onze oudere medemens. Hier is het station de ‘uitgelezen’ plek voor, zeker omdat we hier alles bij de hand hebben. De automaten staan voor de deur!”