Beautysalon biedt uitdaging

ERMELO - Zaterdagmiddag opende Marik Guliker haar beautysalon MG Beauty op een nieuwe locatie aan de dokter Holtropstraat 152b. Na maanden klussen kan ze nu in haar strak ingerichte praktijkruimte aan de slag.

,,Ik werkte, in de tot salon verbouwde garage, naast ons huis. Dat kwam goed uit want de kinderen waren nog klein,’’ vertelt Marit Guliker. ,,Nu de kinderen naar het middelbaar onderwijs gaan heb ik meer tijd. Ik heb een leuke klantenkring opgebouwd en nu wordt het tijd om lekker te knallen. Nu of nooit.’’ Het viel niet mee om een geschikt pand te vinden want de prijzen liggen hoog. ,,Of het is te duur óf er is te weinig parkeerruimte bij. Uiteindelijk kwamen we bij dit pand uit. Het stond leeg en we zijn in gesprek gegaan met de eigenaar.’’ Echtgenoot Paul heeft zich een half jaar uitgeleefd - hij deed alles zelf - om van het interieur van het pand een plaatje te maken. Guliker: ,,Het was een hele klus, alles hebben we aangepakt: van plafond tot vloer en van deuren tot wanden. We hebben kilo’s, nee wel tonnen, naar de stort gebracht. En toen moest het natuurlijk wel weer opgebouwd worden.’’ Zaterdagochtend werden de laatste wandplanken nog bevestigd en was de salon net op tijd klaar voor de opening.

Studio’s

Guliker heeft tot vorige week nog gewoon klanten gehad in haar salon aan huis. ,,Ik was daarna een weekje vrij, vanmiddag de opening en maandag ga ik hier beginnen,’’ glundert ze. ,,Ik heb er echt zin in.’’ In de salon zijn drie cabines, waarvan Guliker er zelf één gebruik heeft. De andere twee wil ze verhuren. ,,Bijvoorbeeld aan een pedicure. Er zijn namelijk genoeg mensen die niet zelf een pandje kunnen of willen huren en zo kunnen we de kosten delen. Daarnaast is het ook leuk om naast elkaar te werken.’’ Guliker is overigens zelf ook pedicure, maar heeft het zo druk dat ze daar niet altijd aan toekomt. ,,Ik heb het geluk dat ik wel zestig uur per week kan werken, maar dat wil ik niet. Dus kan ik het mooi delen. Het heeft overigens ook voordelen bij vakanties want dan kan de salon gewoon open blijven.’’ In de salon biedt Guliker verschillende behandelingen aan, naast schoonheidsbehandelingen geeft ze ook massages, pedicure- en manicurebehandelingen. Daarnaast geeft ze workshop in bijvoorbeeld make-up en mooie handen.

LOOkX

Marit Guliker werkt met producten van LOOkX, een Nederlands product. ,,Ik ben heel erg op zoek gegaan naar goede producten. Zo’n dertien jaar geleden werkte ik als visagiste en kwam steeds vaker producten van het merk LOOkX tegen. Als ik ooit voor mezelf zou beginnen, wilde ik werken met deze producten; dat nam ik me toen al voor.’’ Guliker is ‘supertevreden’ over dit merk en het innovatieve karakter van hun producten. Maandag 4 maart is de salon voor klanten open en staat Marit Guliker, als vanouds, weer voor iedereen klaar. ,,Ik hoop dat ik in deze zaak me net zo prettig blijf voelen als ik altijd gevoeld heb in het verleden. Het voelt nu al goed, maar moet het me nog wel eigen maken.’’  www.maritguliker.nl