'Ik beschouw de klant als mijn familie'

ERMELO - De Ermelose apotheker Laleh Rahmani wordt een van de 15 gezichten van de nieuwe medicijnwebsite Apotheek.nl, bedoeld om veilig medicijngebruik onder patiënten te bevorderen. De eigenaresse van apotheek De Witte Pauw is samen met veertien collega’s geselecteerd voor de promotiecampagne die onlangs van start ging.

De website biedt informatie over vrijwel alle medicijnen en is gemaakt door de apothekers. ,,Dit is is opgezet zodat patiënten snel de juiste informatie over medicijnen kunnen vinden,” legt Rahmani uit. Ze weet dat mensen vaak zoeken via Google en dan niet altijd naar de meest betrouwbare sites worden doorgestuurd. De Ermelose apotheker komt van oorsprong uit Iran. ,,Ik was 17 toen ik zonder mijn ouders moest vluchten vanwege de politiek en de oorlog.” Ze is dankbaar voor de manier waarop ze in Nederland is opgevangen. Zo kon ze ook haar studie tot apotheker in 2005 volgen in Groningen. ,,Ik doe mijn werk dan ook om iets terug te geven.” Die liefde straalt ze ook uit. De klanten beschouwt ze als familie. ,,Eerst praten, dan pillen,” lacht ze, haar diensten onderstrepend.

Klantvriendelijk

Laleh Rahmani vindt het heel bijzonder dat juist zij is geselecteerd voor de landelijke campagne. Die keuze komt waarschijnlijk ook door de hoge score klantvriendelijkheid, namelijk een 9.2. Maar ook omdat ze zo persoonlijk betrokken is bij haar klanten. ,,Het is mooi om hierbij betrokken te zijn. De website gaat ook iedere maand een filmpje lanceren waarop een van de vijftien apothekers iets vertelt. Wanneer zij zelf aan de beurt is, is nog niet bekend. Overigens won de website in november al een publieksprijs voor de Beste Website van het Jaar in de categorie gezondheid. Kort daarna lanceerde men ook de barcodescanner op de site. Medicijnnamen typen is hiermee verleden tijd. Na het scannen van de barcode op het medicijndoosje komen websitebezoekers direct uit bij informatie over hun medicatie.

Maatwerk

,,Wie er thuis niet uitkomt, kan ook bij ons komen. We kijken dan samen op de computer,” legt ze uit. ,,Medicijngebruik is maatwerk, meer dan een receptje van de dokter. Het is mijn vak,” zegt Rahmani trots. Apotheek De Witte Pauw is gevestigd aan de Stationsstraat 61 in Ermelo.