Beleving staat centraal bij Telstar Surfclub

ERMELO/ HARDERWIJK - Telstar Surfclub en Adventure Veluwe gaan intensief samenwerken en samen avontuurlijke groeps- en bedrijfsuitjes organiseren. ,,We vullen elkaar goed aan,” vertelt ondernemer Barry van Lingen van Telstar Surfclub. De surfclub op Strand Horst was al het adres voor wind-, kitesurf en SUP-uitjes, maar vanaf nu kan men er ook terecht voor spannende Beach Battles en een uitdagende Expeditie Veluwe.

Met wateractiviteiten is men afhankelijk van het weer. ,,We kregen ook steeds vaker vragen om ook activiteiten op het strand te organiseren,” aldus Van Lingen. Dat zette de Ermelose ondernemer, die het bedrijf runt met Marc Schaverus en Jeroen Pluis, aan het denken. ,,En ondertussen kwamen we in contact met Alex Kaper van Adventure Veluwe. Zij zijn heel goed in wat ze doen; het actieve outdoor.” De activiteiten van beide organisaties schuren tegen elkaar. Door samen te werken bundelen ze krachten.

Loungen

Telstar Surfclub is gelegen op een bijzondere locatie. Dé surfspot van Midden-Nederland met unieke eigenschappen. Het ondiepe water is voor veel watersporters de ideale plek om te kitesurfen en te windsurfen. ,,Je kunt hier tot de vaargeul lopen,” vertelt Van Lingen. Kitesurfen is een sport die niet overal beoefend mag worden, maar Strand Horst is een officiële kitesurfzone. Die sport is erg in opkomst. Het is ‘Ermelo aan zee’ met een echt strandgevoel, zeker met de beachclub die de mannen er neergezet hebben. ,,Het is nu nog iets te vroeg, maar je kunt hier heerlijk loungen als de zon de ruimte krijgt,” aldus de Ermelose ondernemer. Schaverus, Pluis en Van Lingen hebben ook plannen om uit te breiden als de ontwikkeling van Strand Horst doorgaat. ,,We willen graag twintig beachlodges realiseren voor zes tot acht personen, geschikt voor familieweekenden.” Van Lingen weet dat er grote belangstelling voor is. ,,Gezinnen willen actief bezig zijn, erop uit gaan, maar ook genieten van een kampvuur. Dat alles kunnen we straks bieden.” De tekeningen van de architect liggen al vier jaar klaar. ,,We willen er wat moois van maken.”

Expeditie Veluwe

Nu Adventure Veluwe ook op Strand Horst kan opereren, kunnen groepen binnenkort op expeditie. Vlotten bouwen en vuur maken, het gaat om survival activiteiten. ,,En natuurlijk kan je aansluitend genieten van een heerlijke bbq of buffet, een volledig verzorgde feestavond of heerlijk een drankje terwijl men geniet van de ondergaande zon,” aldus Van Lingen. ,,Het is een prachtlocatie voor feesten, zeker met de grote tent die we er ’s zomers bij hebben.” Daarnaast is Telstar Surfclub in de zomer vooral druk met de surfkampen. Boven de horecagelegenheid zijn er zeven kamers met in totaal 41 slaapplaatsen. ,,Kinderen komen hier en zijn de hele dag buiten bezig, leren surfen en maken vooral plezier,” vertelt de ondernemer. Hij werkt hierbij samen met Vinea Vakanties, maar ook met het Duitse Klühspies. Van Lingen ziet vooral kansen op Strand Horst. ,,Het is de mooiste locatie.”