Na vier deelnames eindelijk goud!

ERMELO - Gisteren won de jonge Ermelose metselaar Erik Hop een gouden medaille tijdens het Nederlands Kampioenschap Metselen in de RAI Amsterdam. Na drie keer zilver ging Hop dit kampioenschap alleen voor goud. Hij mag nu waarschijnlijk naar de Worldskills in Rusland. 

En dan te bedenken dat Hop eerst helemaal niet mee wilde doen aan dit kampioenschap. Vorig jaar was toch echt de laatste keer, meldde hij Ermelo van NU nog in februari. Maar deze week stonden diverse MBO-leerling metselaars (Skills Heroes) in de RAI en Hop was toch een van hen. Er bleek een medestudent van Deltion uitgevallen te zijn en school vroeg Hop om toch weer mee te doen. Ergens kriebelde het toch nog wel bij de jonge metselaar om het toch nog een keer te proberen. En niet voor niets: een gouden medaille. Hop was dan ook uitzinnig van vreugde toen hij de hoogste trede van het podium mocht beklimmen. Tweede werd Maurice Borgelink van het Graafschap College en Jay van Erp van ROC de Leijgraaf ontving de bronzen medaille. Het was overigens een lastig werkstuk wat de deelnemers moesten maken, waarbij verschillende metselvaardigheden werden getest.

Rusland

Door het winnen van de gouden medaille mag Erik Hop naar de WorldSkills 2019 in Kazan, Rusland. De vakwedstrijden voor MBO-ers vinden plaats van 22 tot en met 27 augustus en er doen meer dan 1.600 jonge professionals uit ruim zestig landen aan mee. Zij zullen deelnemen aan meer dan 56 competities in evenzoveel vakgebieden (van timmerman tot bloembinder en van kapper tot elektrotechneuten) waar meer dan 1.500 experts hun werk zullen beoordelen. De deelname van Hop aan dit kampioenschap is nog wel afhankelijk van de definitieve puntentelling die binnenkort bekend wordt gemaakt. Erik Hop leert het vak bij Van Lagen Metselwerken uit Terschuur en mocht ook dit jaar weer uitkomen voor het Deltion College uit Zwolle. Aangezien Hop verwacht, dit jaar klaar te zijn met zijn opleiding, was het voor hem ook de laatste kans om goud te halen. Dankzij de inzet van school en het leerbedrijf heeft de enthousiaste Ermeloër een superprestatie geleverd.