'Hier heb je een zee van ruimte'

ERMELO – Sinds kort staat er een riant hoekappartement op landgoed Veldwijk te koop. De Ermelose makelaar Wietse Goedhart (Bos en Wietse Makelaardij) heeft het in de verkoop, maar wie alles over het wooncomfort kan vertellen is Wim van ‘t Spijker.

,,Het is het appartement van mijn moeder die enkele maanden geleden is overleden,” vertelt hij terwijl hij koffie inschenkt aan de grote keukentafel. Zijn ouders woonden decennia lang aan de Horsterweg, een straat waar ze verknocht aan waren. ,,Toen de plannen voor de bouw op landgoed Veldwijk werden voorgelegd, waren ze direct enthousiast,” weet Van ‘t Spijker nog. ,,De kavel aan de Horsterweg werd te groot en dit voelde goed.” Het appartementengebouw, dat de naam 'Hof van Chevallier' kreeg, is geheel in de stijl van landgoed Veldwijk gebouwd.

Details

,,Het is ontworpen door Van den Berg, een architect uit Genemuiden,” vertelt Van ‘t Spijker. ,,Met veel aandacht voor detail.” Dat zie je in de dakoverstekken, de goten en de erkers. ,,Zo zijn de woonkamer en -keuken niet een grote ruimte geworden, maar een woonkamer met allemaal fijne hoeken. Mijn moeder zat graag daar in de erker, maar ‘s ochtends begon ze aan de keukentafel met een kopje koffie in de zon.” De balkons van de verschillende woonlagen bevinden zich niet boven elkaar, maar op de verschillende uitbouwen van het gebouw. Hierdoor is er veel privacy. ,,De dakterrassen hebben dan ook een perfecte ligging. En er is een riante tuin waar je geen onderhoud aan hebt,” vult Van ‘t Spijker lachend aan. ,,Mijn moeder genoot van deze plek.”

Zee van ruimte

Zijn ouders schreven in 2004 in op het appartement. ,,Eerst werden ze uitgeloot, maar gelukkig viel er iemand uit en kregen ze alsnog deze kans. Helaas heeft mijn vader de verhuizing niet meer mee mogen maken.” Enkele maanden voor de oplevering in 2005 overleed Van ‘t Spijkers vader. ,,Mijn ouders hadden gelukkig wel alles samen uitgezocht. Daardoor was de verhuizing van de Horsterweg naar dit appartement voor mijn moeder minder zwaar.”
Het appartement heeft een zee van ruimte. Minstens zoveel als een gemiddelde rijtjeswoning. ,,Dat zie je er niet aan af, maar er zijn drie slaapkamers. Ook is er een afgesloten ondergrondse parkeergarage en een enorme berging.” Wim van ‘t Spijker weet waar dit appartement zich in onderscheidt. ,,Die ruimte is echt enorm. Maar wat voor mijn moeder heel belangrijk was, was de centrale ligging, vlakbij het station. Zo kon de familie ook makkelijk op bezoek komen.”

Stoffig en saai

Het is geen oubollige bejaardenwoning, maar wel is er sociale controle. ,,Mijn moeder heeft zich hier heel veilig gevoeld. En door het open karakter van het terrein is er ook veel te zien.” Toen zijn ouders op zoek gingen naar een geschikt appartement vonden ze veel locaties stoffig en saai. Het Hof van Chevallier was daarna een schot in de roos. ,,Zelf ben ik ook heel enthousiast over het werk van de architect. Ik ben ook werkzaam in de bouwsector en dergelijke gebouwen worden niet alle dagen gerealiseerd. Vooral die karakteristieke kenmerken, het gebruik van spekbanden en zo, dat spreekt mij enorm aan.”
Ook op zoek naar een riant appartement? Neem een kijkje en klik hier. www.bwmakelaardij.nl