Boekverkoopers organiseren avond rond poëzie 

ERMELO – Sinds enkele weken heeft Ermelo een nieuwe Dorpsdichter Sarah Scholts. Na de bekendmaking en de presentatie van de nieuwe bundel Wie zag ooit witte pauwen, dat Fiet van Beek als een soort Dorpsdichter-nalatenschap aan Ermelo ‘schonk’, kreeg Scholts de zilveren pauwenspeld overgedragen.

Daar ontstond ook het idee om een Dichter bij Ermelo-avond te organiseren, rondom het boek én poëzie in het algemeen. Ontdek Ermelo op een nieuwe manier, met de ‘oude’ en ‘nieuwe’ dorpsdichter en de makers van Wie zag ooit witte pauwen. Op 1 mei, de dag dat Riemer & Walinga 74 jaar bestaat, organiseren de Boekverkoopers een creatieve activiteit waarmee je Ermelo op een nieuwe manier gaat ontdekken. Daarom nodigen de Boekverkoopers iedereen tussen de 20 en 120 jaar uit, om zich op te geven voor deze avond en Ermelo op een nieuwe manier te gaan bekijken.

Ontstaan

Fiet van Beek zal de avond aftrappen, door te vertellen over het ontstaan van de gedichtenbundel. Johanna Minnaard, de fotograaf die veel beelden maakte voor Wie zag ooit witte pauwen, zal de boeiende verhalen achter haar beelden vertellen. Sarah Scholts zal haar eerste gedicht over Ermelo ophangen in onze winkel en vervolgens samen met de aanwezigen gedichten gaan schrijven over Ermelo. Kijk voor het hele programma op www.deboekverkoopers.nl