Schoolvrienden bundelen krachten

ERMELO - Wat ze zien, kunnen ze maken! De jonge ondernemers Pim Roos en Patrick Termaat hebben elkaar gevonden in hun passie voor hout. De twee meubelmakers zijn sinds kort Meubelmakerij Roos en Termaat begonnen. ,,Mensen komen bij ons met hun ideeën en wij maken het,” vertelt Roos. De ervaring leert dat mensen vaak bijzondere wensen hebben waarbij niets standaard is. ,,Wij werken heel nauwkeurig alles uit.”

De mannen volgden de opleiding meubelmakerij en scheepsbouw. ,,We zaten bij elkaar in de klas,” vult Termaat aan. ,,Op Veluwerand in Harderwijk begonnen we met de timmeropleiding, maar wij wilden meubels maken. Daarom hebben ze voor ons toen een aparte splitsing in de opleiding voor ons gemaakt.” Wel moest het duo ook voldoen aan de timmeropleiding. De creatieve Ermeloërs maakten daarnaast een ruim portfolio en kon daarmee doorstromen naar het Deltion. ,,Toen al dachten we erover om samen te ondernemen,” aldus Roos. Maar eerst wilden ze ervaring opdoen in andere bedrijven. ,,We werkten ook geruime tijd samen en zijn goed bevriend,” vult Termaat aan. Toch duurde het nog enkele jaren voordat de mannen samen naar de Kamer van Koophandel gingen.

Natuurproducten

In de werkplaats ligt hout, massief hout. ,,Eén van de mooiste natuurproducten!” daar zijn ze het over eens. Ze worden enthousiast van nerven, noesten en vlamtekeningen. ,,Wij stoppen veel liefde in onze meubels.” Werken doen ze met veel passie. ,,Pim was vooral degene die altijd koos voor massief hout. Nu werken we ook met melamine en MDF,” vertelt Termaat. De twee vullen elkaar wat dat betreft ook goed aan. Ze buigen zich over een werktekening en meten exact uit hoeveel ze nodig hebben voor een nieuw badkamermeubel dat ze op bestelling maken. ,,De opdrachten zijn zeer gevarieerd,” meldt Roos. ,,En het leuke is dat wij direct leveren van grondstof naar de klant.”

Krachten bundelen

In 2012 begon Pim Roos zijn eigen meubelmakerij. Ook Termaat werkte veel zelfstandig en nu hebben de twee krachten gebundeld. Meubelmakerij Roos en Termaat is het adres voor een tafel, een interieur voor de badkamer of frontjes voor de keuken. ,,We bedenken oplossingen voor iedere vraag. Zo kunnen we alle soorten meubels realiseren in verschillende maten, materialen en houtsoorten. Ons doel is de wensen van de klant te realiseren.” Daarin gaan de mannen heel ver. ,,Het contact met de klant is voor ons heel belangrijk,” zo vertelt Pim Roos. ,,Dat moet ook altijd zo blijven. De klant moet onze passie voelen.” Mocht iets soms niet geheel naar wens zijn, dan gaan de twee meubelmakers aan de slag om het naar ieders tevredenheid op te lossen. Doordat ze beiden jaren lang ervaring hebben en elkaar goed aanvullen, is alles mogelijk. Met ervaring, perfectie en het juiste inzicht willen de mannen Meubelmakerij Roos en Termaat langzaam uitrollen tot een succes. Ze maken unieke meubels van de mooiste materialen. Hier zit veel ambacht in, omdat ze uitgaan van het ruwe materiaal, waarbij de juiste bewerking het geheel afmaakt. www.roosentermaat.nl